....

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

"ΑΚΕΦΑΛΗ" Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Στο τέλος του Ιουνίου 2022 αποχώρησε, λόγω συνταξιοδότησης ο Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας .

Ο Διοικητής είχε την υποχρέωση να ορίσει άμεσα το νέο προϊστάμενο ο οποίος θα είχε τη διοικητική και επιστημονική ευθύνη της κλινικής μέχρι σήμερα όμως δεν έχει εκδώσει τη σχετική απόφαση με επακόλουθο η κλινική να είναι ουσιαστικά ¨Ακέφαλη».

Το γεγονός αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση των διοικούντων [Διοικητής Νοσοκομείου ο αρμόδιος ΠΕΣΥάρχης  Βουλευτές Νομού κομματικός μηχανισμός Νέας Δημοκρατίας] να μην επιτρέψουν τον ορισμό ως συντονιστή στη χειρουργική κλινική  στο Νοσοκομείο Έδεσσας τον μοναδικό ιατρό χειρουργό με βαθμό Διευθυντή που πληροί στο ακέραιο τα κριτήρια που ο νόμος ορίζει και είναι ο κ.  Ανδρεάδης Ευστάθιος.

 

Ο ανωτέρω ιατρός αποτέλεσε και αποτελεί εμπόδιο στην περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας από το σημερινό σύστημα διοίκησης [με επακόλουθο την κατάληξή του σε Κέντρο Υγείας] .

Ο ίδιος ήταν αυτός που αντέδρασε επίσης δυναμικά παραιτούμενος από το Δ.Σ. του νοσοκομείου  [όπως και άλλοι γιατροί] σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την κατάργηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

 

Μία δικαιολογία που δόθηκε για τη μη πλήρωση της ανωτέρω θέσης από τον εν λόγω ιατρό είναι ότι δεν είναι συνεργάσιμος.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι κατά τη Διοίκηση ο ορισμός του συνεργάσιμου γιατρού;;;;;;

Και  με ποιους δεν είναι συνεργάσιμος;  με τους πολίτες ασθενείς ; που εξυπηρετούνται καθημερινά και τους συναδέλφους του ή με τη Διοίκηση;;;;;;

 

Οι φήμες για ορισμό άλλου γιατρού στην θέση του Διευθυντή για τον οποίο περίμεναν να αποκτήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις,  καλά κρατούν …..

Μένει να αποδειχθούν!

 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments