....

ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές ο Χάνδακας της Κρήτης υποδέχθηκε τους προκαθημένους της ορθοδοξίας. Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τους δρόμους της παλιάς πόλης του Ηρακλείου γύρω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου, όπου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Πεντηκοστής χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη σύντομη ομιλία του κατά την τελετή της υποδοχής από τις τοπικές αρχές της πόλης αναφέρθηκε στη σημασία, τα νοήματα και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της ορθόδοξης Εκκλησίας. Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, όπου είπε «εδώ και 10 μέρες χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας και είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των ορθοδόξων».



Σημείωσε ότι «ο κόσμος κλονίζεται από πολέμους, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κατάρρευση των οικονοικών συστημάτων, πρωτοφανή έξαρση και εξάπλωση της τρομοκρατίας και πρωτοφανή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του ανθρώπου και της ηθικής» και τόνισε ότι το μήνυμα της ενότητας της ανθρωπότητας είναι το μόνο που ικανοποιεί τις ανθρώπινες καρδιές και «αυτό οφείλουμε να διακηρύξουμε μέσα από τη Σύνοδο, να ομολογήσουμε δηλαδή την Πίστη και να διαδηλώσουμε την ενότητα των ορθοδόξων».

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα του κόσμου, και μάλιστα ο ίδιος πήγε προς το μέρος των πιστών, οι οποίοι του φίλησαν τα χέρια. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι πιστοί και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο οποίος άλλωστε έχει γεννηθεί στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments