WWW.TASTV.GR

10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΣΥΚΟ

Είναι γλυκά, κάνουν καλό στο σώμα και την καρδιά, βγαίνουν και σε μπισκότο! Τα υπόλοιπα καλά του σύκου πρέπει να τα διαβάσεις.

Είναι η γλύκα τους, είναι οι θρεπτικές τους ιδιότητες ή το καλό που κάνουν στο δέρμα μας; Είναι πολλές οι απαντήσεις στο γιατί μας αρέσουν τα σύκα.

Στην "γρήγορη" ζωή μας, των πολλών και διαφορετικών υποχρεώσεων και καθημερινών απαιτήσεων η σύγχρονη γυναίκα οφείλει να είναι καλά στην υγεία της για να τα προλάβει όλα, να είναι όμορφη και ευέλικτη. Πρέπει να προσέχει την διατροφή της, το σώμα της και να είναι καλά οργανωμένη. Σε αυτή την "τρέλα" της καθημερινότητας πρέπει ακόμα, όμως, να έχει μικρές γευστικές διεξόδους υγιεινής κατεύθυνσης.

Θα μου πείτε, πώς μου ήρθαν όλα αυτά; Δεν τα προλαβαίνω όλα! Κάθε μέρα πρέπει να προγραμματίσω ακόμα και την στιγμή που θα φάω κάτι που μου αρέσει για να πάρω δύναμη, αλλά και χαρά ώστε να συνεχίσω να είμαι καλή στην δουλειά μου, καλή μητέρα και ιδανική σύζυγος. Μια τέτοια στιγμή είναι εκείνη που σταματάω τα πάντα και απολαμβάνω το μικρό μου γεύμα. Άλλοτε με γιαουρτάκι, άλλοτε σκέτο, άλλοτε μαζί με τις συνεργάτιδες μου.

Τρώω κάτι που ξέρω ότι μου κάνει καλό, αλλά ταυτόχρονα μου αρέσει.

Επειδή φρέσκα σύκα μπορούσα να βρω μόνο το καλοκαίρι, τώρα με τα Νέα Digestive Παπαδοπούλου με Σύκο μπορώ να τα απολαμβάνω όλο τον χρόνο. Ένα νέο προϊόν και νέο μέλος της οικογένειας των μπισκότων Digestive.

Τα αγαπάω τα σύκα. Το σύκο είναι γνωστό για τα θρεπτικά του συστατικά και την απολαυστική του γεύση. Αφού με ρωτάς, δες δέκα λόγους που το αγαπάω κι εγώ, αλλά και οι φίλες μου.

Είναι γλυκό. Άμα βρεις γυναίκα που θα σου πει, ότι δεν υποκύπτει στην γοητεία του γλυκού με την πρώτη, λέει ψέμματα. Είναι τα ορμονικά μας; Είναι τα ψυχολογικά;

Είναι πλούσια σε ασβέστιο και κάλιο. Κακά τα ψέμματα μεγαλώνουμε και η οστεοπόρωση, δεν θα αργήσει να μας χτυπήσει την πόρτα.

Κάνουν καλό στην καρδιά. Σύμφωνα με έρευνες τα σύκα ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, το σύκο βοηθά στην διατήρηση της φρεσκάδας του δέρματος.

Είναι φυσικό αφροδισιακό.

Τα σύκα περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου και φυλλικού οξέος και αποτελούν γι αυτόν τον λόγο πολύ καλή επιλογή για άτομα με αναιμία, τις γυναίκες που θηλάζουν, για τις εγκύους, αλλά και όλες μας τις μέρες της περιόδου.

Τα σύκα στη διατροφή μας αποτελούν "όπλο" στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του στήθους.

Τα σύκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να βοηθήσουν άτομα με αλλεργίες στα γαλακτοκομικά ή με σοβαρή δυσανεξία λακτόζης.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, το οποίο σημαίνει ότι μας δίνουν το αίσθημα του κορεσμού. Δεν πεινάμε σύντομα και δεν τσιμπολογάμε όταν η διατροφή μας είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κι έτσι το επιθυμητό βάρος διατηρείται πιο εύκολα. Η πλούσια διατροφή σε φυτικές ίνες συστήνεται επίσης σε άτομα με κακή λειτουργία εντέρου και σε όσους έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Το φρούτο, όπως και το εκχύλισμα των φύλλων συκιάς χρησιμοποιείται από διαβητικούς με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης.

Τα Digestive με Σύκο με 35% λιγότερα λιπαρά, έχουν και 30% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, που ξέρεις πόσο η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης. Με αλεύρι ολικής άλεσης αποτελούν πηγή φυτικών ινών και είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.

http://cosmo.gr

Σχόλια - Facebook Comments