....

«12 ΜΑΪΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ»

 

                                                                                                       

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται κάθε 12η Μαΐου, από το 1965, στην επέτειο της γέννησης της “Κυρίας με το φανάρι”  Florence Nightingale (1820), της Νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο Υγειονομικό Σύστημα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

 

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας με τους Νοσηλευτές πρωταγωνιστές να διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό μα και ευαίσθητο.

 

Μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις, στον δύσκολο χώρο της Υγείας, με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, η Νοσηλευτική Επιστήμη καλείται να εξοπλιστεί με εξειδικευμένη γνώση, άρτια επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες. Η Νοσηλευτική Φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

 

Ειδικότερα, το έργο των Νοσηλευτών, τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντική παράμετρο, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, γεγονός που καταξιώνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων τον ιδιαίτερο ρόλο και την συνολική προσφορά τους.

 

Με αφορμή αυτή την Ημέρα η Διοίκηση της Ν.Μ. Γιαννιτσών εκφράζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της στους Νοσηλευτές και τους ευχαριστεί θερμά για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν καθημερινά και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς, με καλοσύνη, ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.

 

                                                                       Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                                      Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ – Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

 

                                                                                                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments