....

15ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Η 44χρονη μητέρα του περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας όμως στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της

Θεσσαλονίκη: Ο 15χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα του για ενδοοικογενειακή βία ανέβασε βίντεο μέσα από το τμήμα - Έβαλε φίλτρο με αίματα

 

Η 44χρονη μητέρα του περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας όμως στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της

 

15xronos-arthrou_2

Βίντεο μέσα από το αστυνομικό τμήμα ανέβασε ο 15χρονος από τη Θεσσαλονίκη, μόλις πήγε να καταγγείλει τον πατέρα του για τους ξυλοδαρμούς και τη βίαιη συμπεριφορά που δέχεται εκείνος και η μητέρα του επί σειρά ετών από τον 50χρονο.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο ανήλικος στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύει το protothema.gr, έχει επιλέξει να βάλει ένα φίλτρο με αίματα στο πρόσωπό του, ενώ στη λεζάντα γράφει «στην αστυνομία», θέλοντας προφανώς να δείξει την ψυχολογική του κατάσταση και να διαμαρτυρηθεί για τη βία που ζει.

Δείτε βίντεο:


15χρονος καταγγέλλει τον βίαιο πατέρα

Μετά την καταγγελία του εφήβου το βράδυ της Τρίτης, ο 50χρονος πατέρας του, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη και αύριο αναμένεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Η 44χρονη μητέρα του περιέγραψε τον εφιάλτη που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας όμως στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί καταγγέλλει τον πατέρα του αφού σε ηλικία μόλις 9 ετών είχε καλέσει ξανά στην Αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια, όταν είδε τον 50χρονο να γρονθοκοπεί στο κεφάλι τη μητέρα του.

Μιλώντας στο protothema.gr, η 44χρονη ανέφερε ότι αγαπάει τον σύζυγό της και ότι δε θέλει να μπει στη φυλακή καθώς «είναι κρίμα», αποδίδοντας τη βιαιότητα του χαρακτήρα του στο αλκοόλ.

«Ο σύζυγός μου δεν με χτυπάει κάθε ημέρα, αλλά μία - δύο φορές τον μήνα, όταν πίνει και δε καταλαβαίνει τι κάνει», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τον φοβάται.

«Μαλώνουμε και την επόμενη ημέρα μου λέει ''συγγνώμη, σε αγαπάω''. Τον αγαπάω και εγώ. Δεν θέλω να μπει στη φυλακή, είναι κρίμα. Στενοχωριέμαι για αυτόν, έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και όταν δεν πίνει είναι καλός άνθρωπος», ανέφερε.

Αναφορικά με τον γιο της που κάλεσε την Άμεση Δράση καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της, η 44χρονη είπε ότι το έκανε επειδή την αγαπάει. «Κάλεσε την Αστυνομία γιατί κατάλαβε ότι με χτυπούσε, επειδή με είδε στενοχωρημένη», σημείωσε η γυναίκα.

Σε δήλωσή της στο protothema.gr, η ποινικολόγος που εκπροσωπεί την 44χρονη, Ανθούλα Ανάσογλου, έκανε γνωστό ότι στην δική που αναμένεται να γίνει αύριο, η εντολέας της θα ζητήσει να γίνει εφαρμογή του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης, έτσι ώστε να μην καταδικαστεί ο σύζυγός της.


Η Ανθούλα Ανάσογλου

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μία κλασική κατάσταση συνεχούς ενδοοικογενειακής βίας, η οποία δυστυχώς δεν καταγγέλλεται από το θύμα. Η ίδια εκδηλώνει αισθήματα βαθιάς αγάπης για τον θύτη και ζητά να τον συγχωρέσει και να συνεχίσει τη ζωή της μαζί του. Στο αυριανό δικαστήριο θα ζητηθεί από την πλευρά του θύματος η εφαρμογή του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης, ο οποίος αφουγκράζεται την αδυναμία του θύματος και τα συναισθήματα του και ταυτόχρονα οφείλει να σωφρονίσει τη συμπεριφορά του θύτη ώστε να μην επαναληφθεί», ανέφερε η δικηγόρος.

Η καταγγελία του 15χρονου

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή αυτή τη φορά για να καλέσει στην Άμεση Δράση στάθηκε το γεγονός ότι πληροφορήθηκε από οικογενειακή φίλη ότι η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι τους και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο ανήλικος, ο οποίος έχει βιώσει πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ανησύχησε και κάλεσε στο 100. Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, αισθάνθηκε ότι η μητέρα του κινδυνεύει και εκείνος δεν βρισκόταν κοντά για να την προστατεύσει από τον πατέρα του και έτσι ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Η μητέρα του, αν και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το 2018 ο σύζυγος της είχε συλληφθεί ξανά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της, το οποίο έγινε μπροστά στον γιο τους που τότε ήταν μόλις 9 ετών και αποκάλυψε ότι από το 2021 ασκεί βία σε βάρος της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους χτυπώντας τους με σφαλιάρες και με κλωτσιές, δηλώνει ότι δεν θέλει να τιμωρηθεί ο σύζυγός της. «Αυτό γίνεται μια φορά τον μήνα περίπου. Όταν το παιδί γυρίζει το βράδυ στο σπίτι και εκείνος είναι μεθυσμένος, τον χτυπάει», είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στο παρελθόν ενώ είναι σεσημασμένος και για κακούργημα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments