....

1.900.000,00 € ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΈΔΕΣΣΑΣ

Εκτελείται αυτό το διάστημα το έργο με τίτλο «Προστασία Πρανών Ορυγμάτων στη Νότια Παράκαμψη Έδεσσας» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1.900.000,00 € και περιλαμβάνεται στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αρμόδιος Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου και βρίσκεται σε επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία. Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «τα έργα που αφορούν τη βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε όλα τα επίπεδα προχωράνε, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τη χρηματοδότηση αυτών λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες λόγω ‘Καλλικράτη’. Το έργο αυτό σε μια κομβικής σημασίας περιοχή, θα προδώσει οδική ασφάλεια και προστασία των διερχόμενων οδηγών από και προς την Πέλλα. Παράλληλα, θα τονώσει την αύξηση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και όχι μόνο. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής μας στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού».

Το έργο αφορά την πραγματοποίηση εργασιών για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και προστασίας των πρανών εκσκαφών στη «Νότια Παράκαμψη Έδεσσας». Η επέμβαση θα γίνει, κυρίως, σε πέντε θέσεις πρανών ορυγμάτων, τα οποία εμφάνισαν αστάθειες κατόπιν ισχυρών βροχοπτώσεων, αλλά και σε όμορα τμήματα αυτών, ως πρόληψη μελλοντικών πιθανών βλαβών με βελτίωση – ενίσχυση των υφιστάμενων συνθηκών ευστάθειας. Ειδικότερα, οι εργασίες περιλαμβάνουν αποστραγγιστικά έργα, κατασκευή σταθεροποιητικού αντίβαρου, επένδυση πρανών, καθαιρέσεις και εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης σε όσα σημεία πρόσβασης απαιτείται.  

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments