....

ΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου

του Κερασιού, στο οποίο ομιλητές αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους από όλη την Ευρώπη θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες τάσεις γύρω από την παραγωγή, τη διαλογή και τη συσκευασία των κερασιών.
Με ένα άρτιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το Διεθνές Συνέδριο του κερασιού - που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24-25 Απριλίου στο πλαίσιο της έκθεσης FRESKON - φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο το ελληνικό κεράσι λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν. Το πρόγραμμα αυτό οργανώθηκε από το περιοδικό ΦΝ και το παρουσιάζουμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά, καθώς σε αυτό θα συμμετέχουν αναπτύσσοντας ενδιαφέροντα θέματα, ομιλητές αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους από πολλές χώρες της Eυρώπης.

Η θεματολογία
Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην πρώτη ενότητα θέματα γύρω από τις νέες ποικιλίες των κερασιών, τις καλλιεργητικές τάσεις στη φύτευση, το κλάδεμα των δένδρων, αλλά και θέματα που αφορούν στο γενετικό υλικό.
Στη δεύτερη ενότητα θα αναλυθεί η σημασία που έχει η θρέψη αλλά και η φυτοπροστασία για να έχουμε μια ποιοτική παραγωγή στα κεράσια.
Τη σκυτάλη μετά από αυτήν την ενότητα θα λάβουν ομιλητές, που θα μας κάνουν γνωστά όλα τα καινοτόμα επιστημονικά προγράμματα που τρέχουν σήμερα στην Ευρώπη.
Στην απογευματινή συνεδρία θα αναλυθούν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων και θα παρακολουθήσουμε την εμπορική πορεία που έχει το κεράσι τα τελευταία χρόνια, ενώ γνωστές εταιρείες θα μας παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, που έχουν να κάνουν με τη διαλογή, τη συσκευασία αλλά και τη συντήρηση των κερασιών.

Η νέα σεζόν
Εκτός όμως από τις ομιλίες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «Η νέα σεζόν του κερασιού στην Ευρώπη», στην οποία εκπρόσωποι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν το πώς έχει διαμορφωθεί η νέα σεζόν του κερασιού στις χώρες τους, όσον αφορά στον όγκο της παραγωγής αλλά και στην ποιότητα των καρπών.
Η παρουσίαση αυτής της ενότητας θα γίνει με τηλεοπτικό τρόπο και θα αναμεταδοθεί ζωντανά από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η δεύτερη μέρα
Το Σάββατο, οι ομιλητές αλλά και όσοι σύνεδροι το επιθυμούν, θα επισκεφθούν πρότυπα κτήματα με κερασιές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και εκεί θα μπορέσουν να απαντηθούν διάφορα θέματα.

Όλα τα νεότερα γύρω από το Διεθνές Συνέδριο του Κερασιού θα μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε σε καθημερινή ροή από το www.froutonea.gr.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 & ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΑΣΙΟΥ
FRESKON- ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

09:00 – 09:30 Προσέλευση-Εγγραφές
09:30 – 10:00 Έναρξη συνεδρίου – Χαιρετισμοί χορηγών και διοργανωτών
10:00 – 11:00 Πρώτη Ενότητα

Γενετικό υλικό και καλλιεργητικές τεχνικές στο κεράσι
Παρουσίαση θεμάτων σχετικά με τις νέες ποικιλίες των κερασιών και ποιες από αυτές έχουν καλλιεργητικό και εμπορικό ενδιαφέρον. Οι νέες τάσεις στο κλάδευμα και στις φυτεύσεις, αλλά και πολλά θέματα γύρω από το πολλαπλασιαστικό υλικό θα ολοκληρώσουν  την πρώτη ενότητα.

Ομιλητές:
•    Carlos María Gil García (Ισπανία)
•    Davide Neri (Ιταλία)
•    Ευάγγελος Γκλαβάκης (Ελλάδα)

11:00 – 11:30 Διάλειμμα για καφέ
11:30 – 12:45 Δεύτερη Ενότητα

Φυτοπροστασία και θρέψη. Οι βάσεις για μια ποιοτική παραγωγή
Κορυφαίοι ομιλητές πρωτοπόρων εταιρειών του γεωργικού τομέα θα αναπτύξουν τις επιπτώσεις που έχει η θρέψη στην καρποφορία των δένδρων αλλά και στην ποιότητα των καρπών. Επίσης, θα παρουσιαστούν όλα τα νέα προϊόντα που αφορούν τη φυτοπροστασία της κερασιάς.

Ομιλητές:
•    Mike Stoker (Ηνωμένο Βασίλειο)
•    Tore Frogner (Νορβηγία)
•    Μάνος Χαρκιολάκης (Ελλάδα)
•    Νίκος Βουδούρης (Ελλάδα)

12:45 – 13:00 Ερωτήσεις
13:00 – 13:45 Διάλειμμα
13:45 – 14:15 Τρίτη Ενότητα

Η έρευνα στο κεράσι
Η επιστήμη και η έρευνα δίνουν τα χέρια και συνεργάζονται για να προσδιορίσουν το αύριο του κερασιού στην Ευρώπη μέσω καινοτόμων προγραμμάτων.

Ομιλητές:
•    Αθανάσιος Μολασιώτης (Ελλάδα)
•    Παναγιώτης Χατζηνικολάου (Ελλάδα)

14:15 – 14:30 Ερωτήσεις
14:30 – 16:30 Διάλειμμα για φαγητό
16:30 – 17:45 Τέταρτη Ενότητα

Το κεράσι στις διεθνείς αγορές. Νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα στη διαλογή και τη συσκευασία του κερασιού
Η παραγωγή φτάνει στις διεθνείς αγορές. Καταναλωτικές συμπεριφορές, τιμές, αλλά και παρουσιάσεις τεχνολογικών προϊόντων γύρω από τη διαλογή και τη συσκευασία, που ανεβάζουν κατακόρυφα την προστιθέμενη αξία στα κεράσια.

Ομιλητές:
•    Mario Njavro (Κροατία)
•    Luca Montanari (Ιταλία)
•    Amnon Sandman (Ισραήλ)

17:45 – 18:45 Πέμπτη Ενότητα

Η νέα σεζόν του κερασιού στην Ευρώπη
Εκτιμήσεις για τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της σεζόν 2015 των κερασιών σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία. Η συγκεκριμένη ενότητα θα μεταδοθεί ζωντανά από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ομιλητές:
•    Εκπρόσωπος Ελλάδας
•    Εκπρόσωπος Τουρκίας
•    Εκπρόσωπος Ισπανίας
•    Εκπρόσωπος Ιταλίας

18:45 – 20:00 Τέλος του συνεδρίου – Ποτό/Κοκτέιλ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
10:00 – 14:00
Ξενάγηση ομιλητών και συνέδρων σε πρότυπα αγροκτήματα κερασιών και συσκευαστηρίων.

Συζήτηση και ερωτήσεις

Πηγή http://www.froutonea.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments