....

2 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙOY ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ - 40 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Μποδοσάκειο: 50χρονη και 54χρονος από την Πτολεμαΐδα



 

Μεγαλώνει η λίστα των ατόμων θετικών σε κορωνοϊό από την περιοχή της Εορδαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  εδώ και μερικές ώρες έχουν διαπιστωθεί δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα: Είναι μια 50χρονη και ένας 54χρονος και οι δύο από την Πτολεμΐδα.

Ο αριθμός των ατόμων που νοσούν πλέον από την περιοχή Εορδαίας, ανέρχεται στους 6.

 

Αρκετά είναι και τα ύποπτα κρούσματα που τελικά βγαίνουν αρνητικά στην εξέταση, ενώ υπάρχει και ένα ύποπτο κρούσμα το οποίο διαακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 

Ενας 55χρονος άνδρας κατέληξε από κορωνοϊό στην Καστοριά ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στη χώρα, στους 40.

Ο 55χρονος άνδρας κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος επί μια εβδομάδα. Είναι το 6ο θύμα του κορωνοϊού που προέρχεται από την περιοχή της Καστοριάς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.156. Τα περισσότερα από αυτά έχουν καταγραφεί στην Αττική. Σύμφωνα με τη χθεσινο-απογευματινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα 69 από τους ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή καταγράφηκαν 6 νέοι θάνατοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, πάντα με βάση τα χθεσινά δεδομένα, ήταν τα 71 έτη.
Κορωνοϊός: Πολυήμερη η μάχη στις ΜΕΘ

Συνολικά, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπολογίζεται ότι 5% των ασθενών κορωνοϊού χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς ο κορωνοϊός προκαλεί μια σοβαρή πνευμονία σε κάποιες περιορισμένες περιπτώσεις. Επισήμανε πως «στη χώρα μας, έως σήμερα καταγράφουμε ασθενείς που διασωληνώνονται σε μια μέση ηλικία των 66 ετών και περίπου 47% από αυτούς έχουν συνοδά υποκείμενα νοσήματα». Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται, συνέχισε ο λοιμοξιολώγος, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία, όπως είπε, ο μέσος όρος νοσηλείας φτάνει τις 15 μέρες και το ποσοστό θνητότητας από την κορωνοϊό, από άλλη μελέτη φαίνεται για όσους μπαίνουν στη ΜΕΘ να είναι 47%.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό.
Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών.
Μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site του iefimerida koronoios-live.gr.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments