..

22,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Πληρωμές 22,8 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Παρασκευή 4/10 η επιστροφή δημοσιονομικής πειθαρχίας ύψους 17 εκατ. ευρώ

 

Στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων παραγωγών επιστρέφονται σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, τα χρήματα που τους είχαν παρακρατηθεί πέρσι από τις άμεσες ενισχύσεις, μέσω του μηχανισμού δημοσιονομικής πειθαρχίας, για να διαμορφωθεί – όπως συμβαίνει κάθε χρόνο άλλωστε – το λεγόμενο αποθεματικό κρίσης στον ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Συγκεκριμένα, 235.392 παραγωγοί λαμβάνουν το συνολικό ποσό των 16.971.661,25 ευρώ.

Πρόκειται δηλαδή για τους παραγωγούς με άμεσες ενισχύσεις άνω των 2.000 ευρώ, στις οποίες εφαρμόστηκε παρακράτηση ποσοστού βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού, και τυχόν συμψηφισμούς με κυρώσεις προηγούμενων ετών.

Ειδικότερα, όσοι κατέχουν κάρτα ανάληψης θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από το απόγευμα μέσω των ΑΤΜ, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν έως τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Εκτός από την επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας (η εντολή πληρωμής δόθηκε χθες Πέμπτη 3 Οκτωβρίου), ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιεί και μία σειρά άλλων πληρωμών που αφορούν κυρίως ανειλημμένες υποχρεώσεις αλλά και προγράμματα, όπως για παράδειγμα αναδιάρθρωση αμπελώνων ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, λοιπόν, μέσα σε δύο ημέρες (2 και 3 Οκτωβρίου) ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 22.831.072,09 ευρώ σε 235.556 δικαιούχους.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις πληρωμές που πραγματοποίησε ο Οργανισμός 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments