....

2ο ΓΕΛ ΈΔΕΣΣΑΣ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»

Δ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Έδεσσας η Διημερίδα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Ημέρες Επαγγελμάτων» στις 23 και 24 Απριλίου 2024.

Η Διημερίδα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και τις Μαθητικές Κοινότητες του σχολείου και είχε σαν στόχο την ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης του σχολείου σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες και τις προοπτικές συγκεκριμένων επαγγελμάτων, ενόψει της επιλογής Ομάδων Προσανατολισμού που θα κάνουν για τη φοίτησή τους στην επόμενη τάξη. Προηγήθηκε η συμπλήρωση ερωτηματολογίου από τα παιδιά της Α΄ τάξης στο οποίο μέσα από μια λίστα 30 επαγγελμάτων επέλεξαν αυτά που τους ενδιέφεραν περισσότερο. Στη συνέχεια και αξιοποιώντας το δυναμικό της σχολικής μας κοινότητας κλήθηκαν γονείς και παλαιοί απόφοιτοι του σχολείου οι οποίοι έχουν σταδιοδρομήσει στα επιλεγμένα επαγγέλματα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα επαγγέλματά τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα των μαθητών.

Ειδικότερα οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης ενημερώθηκαν κατά σειρά από τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Γαϊσίδη, τον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος της EUROBANK κ. Ευστράτιο Καφετζή, τον αστυνόμο Β΄ της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτριο Τάτση, τον ταγματάρχη πεζικού της II ΜΚ ΜΠ κ. Ευάγγελο Μπακυρτζή, τον ιατρό ειδικό παθολόγο-διαβητολόγο κ. Θεόδωρο Φελέκη, τη νηπιαγωγό κ. Στεργιανή Ντίνου και την ψυχολόγο κ. Δήμητρα Σόρτση.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι προσκεκλημένοι έκαναν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, έδωσαν σαφή και έγκυρη πληροφόρηση στους μαθητές για τους επαγγελματικούς χώρους που εκπροσωπούν και απάντησαν αναλυτικά στο πλήθος των ερωτημάτων που τους τέθηκαν. Παράλληλα και με βάση την εμπειρία τους έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές και μαθήτριες για τα εφόδια που θα χρειαστεί να αποκτήσουν κατά τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας οφείλει θερμές ευχαριστίες στους εισηγητές/εισηγήτριες της διημερίδας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του σχολείου και το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεών τους. Ευχαριστούμε επίσης την υπεύθυνη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Πέλλας κ. Μελίνα Αλμπάνη για τη βοήθειά της στην οργάνωση της διημερίδας.

1004

1006

1016A

1020

1036

1042

899

900A

902

917

932

938A

944

951

957

973

985

A-2-Page-1
 


 

Σχόλια - Facebook Comments