....

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ!

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ!

Το 2Ο ΓΕΛ Έδεσσας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων σε δράσεις που έχουν σαν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Τόσο μέσω του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ1 2023-1-EL01-KA122-SCH-000126432 με τίτλο «Εξοικειωνόμαστε με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης» όσο και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Τα πάντα re» που υλοποιούνται στο σχολείο μας, αναπτύσσονται δραστηριότητες που δεν περιορίζονται μόνο στο στενό πλαίσιο της σχολικής μας κοινότητας αλλά απλώνονται και αφορούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και μια ουσιωδώς διδακτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας. Η προετοιμασία άρχισε καιρό πριν, όταν η σχολική μας κοινότητα άρχισε να συγκεντρώνει πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια τενεκεδάκια. Στις 21 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Λαγκαδά. Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του Πάρκου μέσα από την προβολή εικόνων και μικρών ταινιών αλλά πάνω απ’ όλα συζητώντας με τα παιδιά, τα προβλημάτισαν και τα ευαισθητοποίησαν για την ευθύνη του κάθε ατόμου στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος, το μέλλον του πλανήτη, το μέλλον του καθενός από μας που είμαστε εξαρτημένοι από το φυσικό περιβάλλον. Ύστερα οι μαθητές ανακύκλωσαν περίπου 7000 μπουκάλια παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Το ποσό αυτό το διέθεσαν για την αγορά τροφίμων που προσέφεραν στο συσσίτιο της Μητρόπολης.

Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις Mario Grill, Amazon και Coffee and snack για τα  μπουκάλια που μάζεψαν για να μας βοηθήσουν, καθώς και τις κυρίες Αδάμ Ευαγγελία και Γιαννούση Γεωργία.

411

412

413

414

415

416

417

418

419

420

421
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments