......

3 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ SEO ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ

 

3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για καλύτερο SEO στην ιστοσελίδα σου

Είτε έχεις ένα blog, είτε μια επαγγελματική ιστοσελίδα, γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντικό είναι το SEO. Πιθανότατα γνωρίζεις και τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις για την καλύτερη απόδοση της ιστοσελίδας σου.
Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να έχεις ακόμη καλύτερο SEO στην ιστοσελίδα σου, αναγνωρίζοντας μικρές παγίδες αλλά και πως να τις αποφύγεις.

1. Αόριστοι τίτλοι
Ίσως οι αναγνώστες σου να αναγνωρίσουν και να βρουν έξυπνο ένα λογοπαίγνιο στον τίτλο, οι μηχανές αναζήτησης σίγουρα δεν θα το καταλάβουν και δεν θα το θεωρήσουν σχετικό με το περιεχόμενο που ακολουθεί.
Είναι καλύτερα ο τίτλος να είναι περιγραφικός, ιδανικά να περιέχει λέξεις-κλειδιά και να κρατήσεις το λογοπαίγνιο για να το χρησιμοποιήσεις εντός του άρθρου.

2. Έλλειψη λέξεων - κλειδιών
Κανείς δεν θέλει να διαβάζει ένα άρθρο γεμάτο με λέξεις και φράσεις κλειδιά καθώς συχνά δεν βγάζει νόημα. Από την άλλη, αν απουσιάζουν εντελώς οι λέξεις - κλειδιά χάνεται η κεντρική ιδέα του άρθρου. Ο σωστός τρόπος βρίσκεται στη μέση. Ιδανικά επιλέγουμε μία ή δύο λέξεις/ φράσεις κλειδιά και αναπτύσσουμε το περιεχόμενο μας γύρω από αυτές. Αυτή ή αυτές θα πρέπει να αναφέρονται στο κείμενο μας αλλά όχι σε κάθε πρόταση, καθώς κάτι τέτοιο είναι κουραστικό για τον αναγνώστη αλλά και εύκολα εντοπίσιμο από μια μηχανή αναζήτησης, η οποία θα δώσει χαμηλή βαθμολογία. Ένας ακόμη καλύτερος τρόπος είναι να κάνουμε μια έρευνα πριν γράψουμε το άρθρο και να έχουμε μια λίστα με λέξεις που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στην οργάνωση του κειμένου αλλά και στην συνολική απόδοση της σελίδας.

3. Απουσιάζουν οι πληροφορίες για τον συγγραφέα
Αν ο σκοπός σου είναι να αποκτήσεις φήμη και να συνδέσεις το όνομα σου με το αντικείμενο για το οποίο γράφεις, θα πρέπει να δίνεις πρόσβαση σε πληροφορίες για σένα ώστε οι αναγνώστες να σε μάθουν και να αναγνωρίζουν το όνομα σου.
Κάθε κείμενο σου θα πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό about, με συνδέσμους προς τα social media σου. Επίσης, τα προφίλ σου στα social media θα πρέπει με τη σειρά τους να περιέχουν links προς τα άρθρα σου.
Οι σύνδεσμοι βοηθούν τη σελίδα σου να κερδίσει μια ψηλή κατάταξη στη Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Για να έχει η ιστοσελίδα σου καλή απόδοση και να προβάλλεται ψηλά είναι σημαντικό να λάβεις σοβαρά υπόψιν το SEO και τις ενέργειες που απαιτούνται. Τώρα που γνωρίζεις ποια είναι τα συχνά λάθη, έχεις όλα τα εργαλεία όχι μόνο να τα αποφύγεις αλλά και να χρησιμοποιήσεις κάθε μέσο υπέρ σου.
Άρθρο από ThinkTank

Σχόλια - Facebook Comments