....

3 ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ: ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Η εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό γίνεται πλέον και από τα φαρμακεία, συνεπώς γίνονται πλέον τρεις οι τρόποι (και στην πράξη) εγγραφής στο νέο θεσμό του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, από το απόγευμα Πέμπτης (8/9) οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν πλέον και στα φαρμακεία και να εγγράφονται στον Προσωπικό Γιατρό.

Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνιέται το «εμπόδιο» που είχε παρουσιαστεί με όσους (ηλικιωμένους κυρίως) δεν διέθεται κινητό τηλέφωνο.

Έτσι ο πολίτης πλέον θα εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Γιατρό με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε Προσωπικό Γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε Προσωπικό Γιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

 

3) στο φαρμακείο της γειτονιάς του, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν σύμβουλο υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πλεύρης: Πάνω από 2,5 εκατ. εγγραφές σε ένα μήνα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για το θέμα από τα εγκαίνια του υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ, είπε ότι στον ένα μήνα εγγραφών «ξεπεράσαμε τα 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και 3.200 γιατρούς».

«Και όλο αυτό το τετράμηνο θα γίνει μια προσπάθεια πλήρους ενημέρωσης των πολιτών και των γιατρών, ώστε από 1.1.2023 να έχουμε την πλήρη εφαρμογή του θεσμού. Ένας γιατρός δωρεάν για όλους τους πολίτες, για αυτούς που μέχρι σήμερα έπρεπε να πηγαίνουν να πληρώσουν. Είναι η μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική που μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της υγείας, ότι πλέον ο γιατρός, ο προσωπικός του κάθε πολίτη θα είναι δωρεάν», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.


 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments