....

3η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΛΑΖΟ

 

 

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 3η Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο όρος Πάικο. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Δρ. Θ., ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η κατάσταση της μετανοίας και διάφορες μορφές αυτής».

 
Ο εισηγητής αρχικά συνέδεσε την μετάνοια όπως και την σωτηρία των ανθρώπων με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Μετάνοια είναι η συμμόρφωση όλης της ζωής μας με την πίστη στον Χριστό και τις εντολές Του. Παρουσίασε επίσης τρεις μορφές μετανοίας με βάση τους τρεις πρώτους Μακαρισμούς του Κυρίου. Την ταπείνωση, το πνευματικό πένθος και την πραότητα. Τέλος συνδύασε την μετάνοια με την αντιμετώπιση των θλίψεων τονίζοντας, ότι οι θλίψεις σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας έρχονται στους ανθρώπους και τις κοινωνίες λόγω της αμαρτίας και αντιμετωπίζονται μόνον με την μετάνοια.
Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου και του ακροατηρίου, ενώ μετά το πέρας της εισηγήσεως πρατέθηκε σε όλους τράπεζα από τους υπευθύνους των Κατασκηνώσεων.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments