....

510 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΟΥΣ 20 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, 323 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Συνολικά 510 νέα κρούσματα ανακοίνωσε στη χώρα μας σήμερα Σάββατο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε

Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο ανέρχονται σε 510 σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.370, από τα οποία το 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, οι διασωληνωμένοι σήμερα ανέρχονται σε 323. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες.

To 87.6%, αυτών, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στα καλά νέα, 1.028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, καταγράφηκαν 20 νέοι θάνατοι, φθάνοντας τους 5.441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες.

Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Πράσινο φως» για το λιανεμπόριο μετά τη μείωση

Σε επίπεδα που επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων βρίσκονται τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα.

Αυτό εκτίμησαν οι λοιμωξιολόγοι που χθες Παρασκευή έδωσαν την έγκρισή τους να ανοίξουν τα μαγαζιά καθώς επλήγησαν ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες και ανυπομονούν να «ρεφάρουν» στην περίοδο των εκπτώσεων.

Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η σταδιακή επανεκκίνηση ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, προανήγειλε το -καθολικό και χωρίς ραντεβού- άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου και μιας σειράς υπηρεσιών από Δευτέρα 28/1, με ωράριο λειτουργίας 07:00-20:00 δίνοντας επίσης τη δυνατότητα και για προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, στις 18 Ιανουαρίου εκτός από το λιανεμπόριο, ανοίγουν υπηρεσίες που αφορούν δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ, προσωπική υγιεινή και φροντίδα σώματος καθώς και διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση την άσκηση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments