....

ΆΔΕΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Τουρκία, ο πληθωρισμός στον τομέα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων αυξήθηκε στο 91% τον Ιούνιο. Τουρίστες και ντόπιοι καταφεύγουν στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά εστιατόρια βιώνουν δραματική μείωση του αριθμού των πελατών κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Οι ντόπιοι και οι τουρίστες προτιμούν τις διακοπές στην Ελλάδα λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Οι τιμές εκεί είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι στην Τουρκία. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Fortune».

Ένας Τούρκος πολίτης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πλήρωσε το ισοδύναμο των 590 ευρώ για φαγητό και ποτό για πέντε άτομα στο Μπόντρουμ.

Πέντε μπάλες παγωτό στο Τσεσμέ λέγεται ότι κόστισαν 27 ευρώ.

«Τα εστιατόρια χρησιμοποίησαν τον πληθωρισμό ως δικαιολογία για να αυξήσουν τις τιμές»

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία αυξήθηκε στο 91% στον τομέα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων τον Ιούνιο, ξεπερνώντας το ήδη υψηλό γενικό ποσοστό πληθωρισμού του 71,6%.

Ο Murat Yavuz, συνταξιούχος τραπεζίτης που επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα, δήλωσε: «Τα εστιατόρια χρησιμοποίησαν τον πληθωρισμό ως δικαιολογία για να αυξήσουν τις τιμές».

Η «Fortune» αναφέρει επίσης ότι το λεγόμενο πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας, το οποίο εισήχθη τον Μάρτιο, διευκόλυνε την εισροή Τούρκων στην Ελλάδα.

Ο Kivanc Meric από την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων δήλωσε στο «Euronews»: «Έχουμε χάσει το πλεονέκτημα των τιμών μας».

Ο ίδιος αναμένει ότι φέτος θα ταξιδέψουν στη Σάμο έως και 150.000 Τούρκοι, ενώ το 2023 θα ταξιδέψουν 40.000 Τούρκοι.

Τα εστιατόρια στην Τουρκία παραμένουν άδεια

Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης της τουρκικής λίρας και το υψηλό κόστος ζωής οδηγούν σε μείωση του αριθμού των πελατών σε πολλά εστιατόρια.

Ο Kaplan Ilhan, διευθυντής εστιατορίου από το Κουσάντασι, σημειώνει μείωση κατά 25% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος: «Το κόστος ζωής είναι ένας παράγοντας, αλλά οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για φθηνότερες τιμές στην Ελλάδα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο».

Ο Gamze Cizreli από την αλυσίδα Big Chefs αναφέρει ότι αν και η πελατεία τους αυξάνεται, οι δαπάνες ανά άτομο μειώνονται.

Ο Baris Tansever από το Sunset Grill & Bar στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε επίσης πτώση των πωλήσεων κατά 25%.

«Με τα επιτόκια στο 50% και τον πληθωρισμό πάνω από 70%, ο κόσμος είναι σοκαρισμένος», εξήγησε.

Η Τουρκία παραμένει ένας προσιτός προορισμός διακοπών

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει επίσης προκαλέσει απότομη αύξηση των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, τα τρόφιμα, οι μεταφορές και οι δραστηριότητες αναψυχής έχουν γίνει πιο ακριβά, καθιστώντας τις διακοπές στην Τουρκία γενικά πιο ακριβές.

Παρά τις αναπροσαρμογές των τιμών στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων λόγω του αυξημένου λειτουργικού κόστους, η Τουρκία παραμένει ένας προσιτός προορισμός διακοπών σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι τουρίστες μπορούν να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές και εκπτώσεις και να βρουν ευνοϊκές ευκαιρίες, ιδίως στις αγροτικές και λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές.

Τουρίστας στις Αζόρες: «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο φτηνές είναι οι τιμές εδώ»

Πρόσφατα αναφέρθηκε στις διακοπές του στις Αζόρες. Σύμφωνα με το «heute.de», ο άνδρας από το Linz δήλωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο φτηνές είναι οι τιμές εδώ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αγόρασε έναν εσπρέσο και ένα κουτάκι κόλα 0,33 λίτρων. Χρειάστηκε να πληρώσει μόνο 1,60 ευρώ γι’ αυτό.

Μην μαθαίνεις τα νέα της Γερμανίας τελευταίος!

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments