....

ΑΔΕΡΦΗ ΝΕΚΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ: «ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ - ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ»

H εκπαιδευτικός Μαρίνα Δημητρίου που έχασε τον εμβολιασμένο αδερφό της, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, σε απλό θάλαμο νοσοκομείου, συγκλονίζει με τα όσα είπε «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η κ. Δημητρίου περιγράφει εφιαλτικές εικόνες στο νοσοκομείο και η μαρτυρία της είναι καθηλωτική.

«Ο αδερφός μου, μου περιέγραφε το τι συνέβαινε και νόμιζα ότι απλά υπερβάλλει. Την επόμενη ημέρα που βρέθηκα εκεί, αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου δεν το πίστευα. Υπήρχαν παντού ράντζα, παντού άνθρωποι που εξετάζονταν, γιατροί - ζόμπι, με ένταση, πέρα-δώθε για να μπορέσουν να εξετάσουν»

Όπως περιγράφει, ο αδερφός της και άλλοι ασθενείς, διασωληνώθηκε σε απλό θάλαμο που βρήκε κρεβάτι αρχικά και εκεί πέθανε. «Εγώ ξέρω ότι ο αδερφός μου άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, σε ένα απλό δωμάτιο. Διασωληνώθηκε εκεί, όπου καθένας μπορούσε να μπαίνει, να τον ακουμπάει, να τον κοιτάει, να τον φτύνει αν θέλει. Μας έλεγαν ότι δεν έχει κανένα νόημα γιατί είναι σε κώμα, αλλά έφευγες και άκουγες τα τελευταία του λόγια, που ήταν "πάρε με από δω"»δηλώνει, μην μπορώντας να συγκατήσει τα δάκρυά της.

«Αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία είναι εγκληματικό, αυτοί είναι εγκληματίες πανδημίας και πρέπει να τιμωρηθούν, έχουν αφήσει ένα ολόκληρο σύστημα μόνο του, όλους τους υγεινομικούς, να παλεύουν, να ζουν την κόλασή τους», τονίζει η κ. Δημητρίου.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Έχω την απώλειά μου, αλλά έχω και την οργή μου, όταν αυτή η οργή γίνει οργή πολλών, όταν ο πόνος περάσει και μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αυτό θα το πληρώσουν, αυτό έχω να πω ... δεν ξέρω τι θα γινόταν στη ΜΕΘ, ξέρω ότι δεν είχε αξιοπρέπεια ο θάνατός του. Ξέρω ότι ακόμη κι ο θάνατος πρέπει να έχει αξιοπρέπεια και αυτοί το έχουν στερήσει κι αυτό ... θα μαζέψω κι άλλους με την ίδια οργή, θέλω να τους καταγγείλω, λένε ψέματα.

Θα φτιάξω σύλλογο «Ομάδα συγγενών αποθανόντων θυμάτων εκτός ΜΕΘ», θα το δείτε τις επόμενες ημέρες, θα σας βρω να μιλήσουμε, να πούμε αυτό που ζούμε, την κόλαση που έχουμε περάσει, τίποτε άλλο. Εγώ έχω λόγια -και ο πόνος μου θα γίνει οργή και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, γιατί είναι εγκληματίες πανδημίας. Και τι θέλω; Φτιάχνω τα πρόσφορά μου, προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ κάθε μέρα στη μνήμη του αδερφού μου, χτες πήγα να δώσω αίμα. Δεν μου φτάνει. Πάω στην εκκλησία και ανάβω το κερί μου. Και δεν μου φτάνει, καταλαβαίνετε;».

Η κ. Δημητρίου επικοινώνησε με τον «το Κόκκινο» εξοργισμένη από τις δηλώσεις στην ίδια εκπομπή του βουλευτή Β Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, που είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχει αυτό που λέει η αντιπολίτευση, ένα πλήθος θανάτων ανθρώπων που τους έχουμε πετάξει σε ράντζα, δίχως υγειονομική βοήθεια».

Ακούστε όλη τη συγκλονιστική μαρτυρία ΕΔΩ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments