......

TO ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» [PHOTOS]

Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, στο ασφυκτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο της Κρύας Βρύσης,παρουσία 700 και πλέον πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης,ξεκίνησε ο αγώνας της ανάδειξης και για την τελική δικαίωση σε όλα τα ανοιχτά θεσμικά θέματα τηςπόλης μας .

Με πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, μετά από συνεδρίαση και ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της, να διοργανώσει ανοιχτήσυγκέντρωση όλων των πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης με γενικό τίτλο ΄΄ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ : Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας ΄΄ και με θέματα συζήτησης: α)Την Επανίδρυση Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση, β) την Επαναλειτουργία Αστυνομικού Τμήματοςγ) την Επαναφορά Υπηρεσιών, δ) την Επαναφορά Τράπεζας,έστειλεέναξεκάθαρο μήνυμα της τοπικής κοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα στην σημερινή κυβέρνηση της χώρας, για μία πολυμέτωπηεπανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής αναβάθμισης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας.

Η πρώτη επίσημη συνάθροιση των πολίτων, 9 χρόνια μετά την κατάργηση του Δήμου, με πρωτοβουλία του ανώτατουθεσμικού οργάνου στην πόλης της Κρύας Βρύσης, ήταν άκρως πετυχημένη. Η σχεδόν ενός μήνα προετοιμασία για μία άψογη διοργάνωση και η στήριξητης από την τοπική κοινωνία,η οποία έχει καταλάβει πολύ καλά ότι οι τύχες του τόπου μας μπορούν να καθοριστούν μόνο από εμάς τους ίδιους, δίνει την δύναμη στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στον επικεφαλής του Πρόεδρο κ. Βλάχο Ανδρέα να προχωρήσει μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης κ. Σεραίδη Πέτρο σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα φέρουν τα θετικά αποτελέσματα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας .

Με γενικό συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Πεχλιβανίδη Κων/νο, δάσκαλος, Πρόεδρος του Π.Σ. ΄΄ ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄ και μέλη την 8 μελήοργανωτική επιτροπή τον κ. Βλάχο Ανδρέα, Πρόεδρο Κοινότητας Κρύας Βρύσης),τον κ. Σεραίδη Πέτρο, Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κρύας Βρύσης, τον κ. Τραπεζανλίδη Γιώργο, συνταξιούχος Λυκειάρχης, τον κ. Καδερίδη Γιώργο, γεωπόνος, τον κ. Αμιτζόγλου Χ. Λύσανδρο, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέλλας, τον κ. Βλάχο Αλέξη, Δικηγόρος, και την κ. Νταούλα Ειρήνη, Γραμματέα της εκδήλωσης -Κοινοτική Σύμβουλος, αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα ιστορικά στοιχεία όλων των δημόσιων και κοινωνικών θεμάτων της πόλης από το παρελθόν έως και σήμερα.

Μετά τηνπρόσκλησηστην εκδήλωση, όλων των τοπικών πολιτικών παραγόντων και θεσμικών φορέων του νομού και όχι μόνο,τίμησαν με την παρουσία τους και τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι βουλευτές Πέλλας της Ν.Δ. κ. Σταμενίτης Διονύσης, Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. ΤζαμτζήςΔάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, οι πρώην Βουλευτές (με καταγωγή από την Κρύα Βρύση), κ. Θεοδωρίδου – Φουντουκίδου Πόπη (εκπροσώπησε και τον Πολιτευτή κ. Φουντουκίδη Στάθη), και κ. Σαχινίδης Ιωάννης, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, πρώην Δήμαρχος Κρύας Βρύσης και πρώην ΑντιπεριφερειάρχηςΠέλλας κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος,  ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο., Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. και Πολιτευτής κ. Αντωνίου Στέργιος, ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Πέλλας κ. Ουραηλίδης Θεοδόσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (με καταγωγή από την Κρύα Βρύση) κ. Φιλιππιάδου Μαγδαληνή (Λίνα), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης, κ.κ. Μπαλτζίδης Κων/νος, , Καζαντζίδης Σωκράτης, Ελευθερίου Γιώργος, Περτσινίδου Κυριακή (Κική), οι Αντιδήμαρχοι,κ. Βουτσάς Χρήστος, κ. Φωκάς Ιωάννης,κ. Καραφυλλιάς Ανδρέας, κ. Φάκκας Απόστολος, οι Πρόεδροι της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Π. κ. Επιτροπάκη Αθανάσιο, της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Τόσιος Γιώργος, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΄΄ Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ κ. Τριανταφυλλίδης Γιώργος, πλήθος Κοινοτικών Συμβούλων, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγ. Λουκά κ. ΖαραλήςΚων/νος, Ακρολίμνηςκ. Ευθυμιάδης Αντώνιος, Εσωβάλτων- Σταυροδρομίου κ. Αναγνώστου Στέργιος, πρώην Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κρύας Βρύσης και φυσικά αθρόαη συμμετοχή των πολιτών .

    Η κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν, ότι πραγματικά η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης περνάει μία από τις δυσκολότερες σε όλα τα επίπεδα στιγμές στην ιστορία της,πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.Γι΄ αυτό χρειάζεται πραγματικά την στήριξη της κεντρικής εξουσίας με πρώτη ενέργεια την επαναδημιουργία Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση,είναι το βασικό στοιχείο και η διαπίστωση από την προχθεσινή συγκέντρωση.

Η καλή οργάνωση,καταρχήν με την προβολή εικόνων μιας άλλης ακμάζουσας εποχής, της Κρύας Βρύσης, η πρόβλεψη των διοργανωτών για μεγάλη συμμετοχή των πολιτών κατακλύζοντας ακόμα και τους εξωτερικούς χώρους του Πνευματικού Κέντρου,προνοώντας έτσι τηντοποθέτηση και εξωτερικής ηχητικής εγκατάστασης για την καλύτερη ενημέρωση όλων των παρευρισκόμενων, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής των συμπολιτών μας .

Έντονο ήταν επίσης το ενδιαφέρον και των τοπικών Δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε. για την εκδήλωση, η παρουσία των οποίων θα βοηθήσει τόσο στο σήμερα όσο και στις μελλοντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες της Κοινότητας Κρύας Βρύσης, στην ανάδειξη και προβολή όλων των θεμάτων και των δίκαιων αιτημάτων που θα διεκδικήσει ! Γι΄ αυτούς τους λόγους τους ευχαριστούμε προκαταβολικά για την συνεργασία μας. 

Μετά από μία 3ωρη διαλογική συζήτηση το σώμα ενέκρινεομόφωνα δια ανατάσεως της χειρός αφού αναγνώστηκε, το ΨΗΦΙΣΜΑ που εξέδωσε η Κοινότητα Κρύας Βρύσης,( το επισυνάπτουμε) ώστε ν΄ αποσταλεί τόσο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό όσο και σε όλατα αρμόδιαΥπουργεία.

Το μήνυμα της μεγάλης αυτής συγκέντρωση; προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την σημερινή κυβέρνηση της χώρας ήταν ένα : Η Κρύα Βρύση πρέπει να ξαναγίνει έδρα Δήμου, και ταυτόχρονα είναι αναγκαία ηεπανίδρυση υπηρεσιών, τραπεζών και του Αστυνομικού Τμήματος, που άδικα καταργήθηκαν ! 

8-20191108-191228 20191108-190930 20191108-190946 20191108-191619 20191108-191631 image 20191108-193244 20191108-184333 20191108-190359 DSC-0002 20191108-193705 20191108-203648 20191108-183848 20191108-183901 20191108-200206 20191108-193031 20191108-194631 20191108-192212 20191108-200831 20191108-201229 image

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                                                    Κρύα  Βρύση  8 – 11 - 2019                                                

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                                        

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

 

ΠΡΟΣ:    Τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

                                                                              1. Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη                                                                                     

                                                                              2. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη                                                                               

                                                                              3. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι                                                                                 

                                                                              4. Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο                                                                            

                                                                              5. Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρο

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Της Κοινότητας Κρύας Βρύσης για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης.

 

Αξιότιμε  Κύριε  Πρωθυπουργέ ,

Την Παρασκευή 08-11-2019 γίναμε όλοι μάρτυρες μιας μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.

Μέσα από εισηγήσεις και παρουσιάσεις περιγράφηκε με συγκεκριμένα στοιχεία και με τον πιο γλαφυρό τρόπο η δεινή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο επί 20ετίας ακμάζων Δήμος μας μετά την απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης για ενσωμάτωσή του στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Πέλλας. Απόφαση η οποία δρομολόγησε την εγκατάλειψη του τόπου μας από όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα των Τραπεζών που εξυπηρετούσαν ως τότε περισσότερους από 20.000 πολίτες, οδήγησε στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματός του και συνεπώς στην αύξηση της παραβατικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών και, κατά γενική ομολογία, καταδίκασε όλα τα πεδία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Κρύας Βρύσης σε σταδιακή απομόνωση και μαρασμό.

Το συμπέρασμα είναι   ένα   και   αδιαπραγμάτευτο:

Η Κρύα Βρύση σήμερα φυτοζωεί και η ανάγκη της να αυτονομηθεί και να επαναδραστηριοποιηθεί σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης καθίσταται πλέον επιτακτική και χρήζει άμεσης και οριστικής ικανοποίησης.

 

Για τον λόγο αυτό:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Την αδράνεια, την κωλυσιεργία και την αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών ως προς την αναγνώριση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε η εφαρμογή του Καλλικρατικού νόμου στην περιοχή μας και την προσπάθεια επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για μας και τα παιδιά μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Την επανασύσταση του καταργηθέντα Δήμου Κρύας Βρύσης .

2. Την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό.

3. Την επιστροφή όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών στον τόπο μας.

4. Την εκ νέου εγκατάσταση τραπεζικών υποκαταστημάτων.

 

Κ α τ ά      σ υ ν έ π ε ι α ,

 

ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τον Αντιδήμαρχο Κρύας Βρύσης, κ. Σεραΐδη Πέτρο, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρύας Βρύσης, κ. Βλάχο Ανδρέα, ως αρμόδιους να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που κρίνουν απαραίτητες για την ικανοποίηση των αξιώσεών μας και την επιτυχή έκβαση του αγώνα μας.

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης                     Ο Πρόεδρος Κοινότητας Κρύας Βρύσης      

 

Σεραΐδης Πέτρος                                                               Βλάχος Ανδρέας           

 

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κρύας Βρύσης :

1. Αμιτζόγλου Γ. Λύσανδρος

           2. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος

           3. Χάλης Χαράλαμπος

           4. Παρασκευόπουλος Δημήτριος

           5. Νταούλα Ειρήνη

           6. Φούντογλου Χρήστος

 

Οι Πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων :

Αγίου Λουκά: Ζαραλής Κωνσταντίνος

Ακρολίμνης: Ευθυμιάδης Αντώνιος

Εσωβάλτων- Σταυροδρομίου : Αναγνώστου  Αστέριος

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments