....

ΑΦΑΙΡΕΣΗ 10 ΒΑΘΜΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι η ποινή θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι και έτσι δυνητικά η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα πέφτει κατηγορία. 

Στον απόηχο των επαφών που είχε με την UEFA και τη FIFA στην Ελβετία, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της, αλλά η ελληνική πολιτεία θα νομοθετήσει.  

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ιδιοκτησία, απάντησε «όχι». Ανέφερε ότι η UEFA δεν προβλέπει αποκλειστικά ότι σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η ΕΕΑ διατύπωσε γνώμη και όχι απόφαση ότι εντόπισε πολυϊδιοκτησία και επισήμανε πως τα αρμόδια όργανα θα λάβουν τις αποφάσεις για τις ποινές. Όπως πρόσθεσε, πολιτικά η κυβέρνηση παρενέβη και η υπόθεση ήταν ευκαιρία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης διεμήνυσε πως με το νέο πλαίσιο θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις στις ομάδες για τον μισαλλόδοξο λόγο, τις πράξεις λεκτικής ή φυσικής βίας, με στόχο να μπει τέλος στην εχθροπάθεια που διατρέχει το ποδόσφαιρο.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments