....

ΆΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ!

 

 

 

Ένα άγνωστο περιστατικό με ένοπλη εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου ανοικτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Όπως αποκαλύπτει "Το Βήμα", μόλις λίγα 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους "Γαύδος" του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, ένα άλλο σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νύχτα να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικό σκάφος

Το κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο πλην όμως ο Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε βάζοντας πλώρη προς τα τουρκικά παράλια. 

Οι άνδρες του Λιμενικού το κυνήγησαν και σε κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός  προειδοποιητικών πυρών από το ελληνικό σκάφος εναντίον του τουρκικού.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε το περιστατικό, σύμφωνα με το "Βήμα", ενώ ανώτατη πηγή του Λιμενικού που επικαλείται το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι αυτό συνέβη πριν από τις 16 Φεβρουαρίου.

Δεν έγινε γνωστό εάν προκλήθηκαν ζημιές στο τουρκικό σκάφος, αλλά το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανακοίνωσαν το περιστατικό φανερώνει ότι το σκάφος είτε μετέφερε ύποπτο φορτίο, είτε ότι οι Τούρκοι θα ήταν αναγκασμένοι να παραδεχθούν ότι όντως βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο "Γαύδος", μετά τον εμβολισμό του από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, τον Φεβρουάριο.

Απαντώντας εγγράφως στον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες "εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων".

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments