....

ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ - ΤΟ "ΚΑΡΦΙ" ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (BINTEO)

- Πρόκειται για ένα παιχνίδι υπαινιγμών του Ε. Βενιζέλου κατά του Γ. Παπανδρέου


-

 Από το Μαξίμου ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τη βγάλει
- Παράγοντας του ΠΑΣΟΚ στο NewsIt: Εάν δεν ήταν και ο Α. Κακλαμάνης θα είχε διαγραφεί ο Γ. Παπανδρέου
- Η κυβέρνηση διέψευσε τα σενάρια των τελευταίων ωρών περί τριπλών εκλογών τον Μάιο

Μία πολύ περίεργη δήλωσε έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και μετά τη θυελλώδη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κ. Παπανδρέου και μετά τον άγριο καυγά μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως όλοι κρίνονται, ενώ έκανε και μία δήλωση που κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να εξηγήσει: " ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ".

Η δήλωση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί πως, όπως ο ίδιος είπε, το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο το 2010 δείχνοντας τον κ. Παπανδρέου και άρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναβγάλει τη χώρα από εκεί.

Μία άλλη ερμηνεία όμως που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό είναι πως ο κ. Βενιζέλος "κάρφωσε" τον πρώην πρωθυπουργό για τις οικονομικές εκκρεμότητες του κόμματος, για τις οποίες έχουν γίνει έρευνες, αλλά το πόρισμα ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. 

Πρόκειται στην ουσία για ένα παιχνίδι υπαινιγμών παρά το γεγονός πως στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύουν διαφορετικά αυτή τη δήλωση. Ωστόσο, φαίνεται πως το ρήγμα μεταξύ των δύο αντρών είναι μεγάλο και μέχρι τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτών, κάτι θα αλλάξει και δύσκολα θα παραμείνουν και οι δύο κάτω από την ίδια στέγη. 

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει να προχωρήσει σε άλλα σχόλια και παρέπεμψε στη χθεσινοβραδινή του δήλωση. 


Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, ότι τιμά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, και ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Σημείωσε επίσης, ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, γιατί δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση να μη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ.  Σαμαρά απέκλεισε την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών περί τριπλών εκλογών τον Μάιο. 

Σύμφωνα με παράγοντα του ΠΑΣΟΚ που μίλησε στο NewsIt εάν δεν είχε αυτή τη στάση και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, εάν δηλαδή ο μόνος "αντάρτης" στο ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος θα τον είχε διαγράψει χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Αλλά και το αντάρτικο από τον Απόστολο Κακλαμάνη, ουσιαστικά έδεσε τα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να μην χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία της. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος αν και προσπάθησε να μην ρίξει λάδι στη φωτιά στο ήδη βεβαρημένο κλίμα, ωστόσο δεν χαρίστηκε ιδιαίτερα στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος με αυτή τη στάση ο κ. Παπανδρέου στην ουσία χάρισε τη νίκη στον κ. Σαμαρά, εννοώντας πως αφήνει απέξω το ΠΑΣΟΚ, ενώ επεσήμανε πως έδειξε στην ψηφοφορία στη Βουλή πως ουσιαστικά δεν θέλει να τελειώσει το Μνημόνιο.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως και οι απλοί πολίτες αναρωτιούνται πως ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο τώρα δεν θέλει να βγει η χώρα; Δήλωσε προσβεβλημένος από τη στάση του κ. Παπανδρέου και σημείωσε πως δεν ανέχεται από κανέναν να υπονοεί πως με την ψήφο ξεπουλάει τις τράπεζες.

http://www.newsit.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments