....

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: OΜΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΣΕ 47 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Για ομολογία εξαπάτησης και κλοπής των συνταξιούχων από τη Νέα Δημοκρατία σε 47 δευτερόλεπτα, διά στόματος του Χρήστου Σταϊκούρα σε κοινή τους συνέντευξη στο newsbomb και στην Όλγα Τρέμη, κάνει λόγο με ανάρτησή της στο Instagram η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως η ΝΔ ως αντιπολίτευση ψήφισε τη 13η σύνταξη που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ψέματα πως θα τη διατηρήσει κι όταν έγινε κυβέρνηση την έκοψε, όπως έκοψε και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τα οποία ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν θα τα πάρουν.

Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ για ειλικρίνεια», προσθέτει η βουλεύτρια επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ίδια συνέντευξη τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καταθέτει ένα πρόγραμμα σαφές, κοστολογημένο και κρυστάλλινο:

Ο Χρήστος Σταϊκούρας και η Έφη Αχτσιόγλου στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη| newsbomb.gr

«Έχει χαμένους, μιλήσαμε για αύξηση του φόρου στα υψηλά μερίσματα, μιλήσαμε για πραγματική φορολόγηση υπερκερδών σειράς τομέων της ενέργειας. Έχει και κερδισμένους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από την κρίση που περνάμε σήμερα».

«Η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα λειτουργεί με στρεβλό και ολιγοπωλιακό τρόπο, με αισχροκέρδεια την οποία η κυβέρνηση επιδοτεί. Ο μηχανισμός που θέσπισε, μετά από έναν χρόνο, δεν είναι μηχανισμός πλαφόν, αφήνει τεράστιο περιθώριο κέρδους στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, οι οποίες εξακολουθούν να σωρεύουν υπερκέρδη», επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μιλά για πλαφόν στην τιμή και στο ποσοστό κέρδους και για αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο. Δεν μπορεί οι επιχειρήσεις ενέργειας να μην έχουν κανέναν επιχειρηματικό κίνδυνο και να μεταβιβάζουν το 99% των διακυμάνσεων των τιμών στον καταναλωτή», σημείωσε. Και παράλληλα, τόνισε, «μιλάμε για παρέμβαση σε κρίσιμους έμμεσους φόρους, με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε πως «επτά δισ. ευρώ είναι αυξημένα τα φορολογικά έσοδα στο οκτάμηνο του 2022, αυτά είναι χρήματα που πλήρωσαν οι πολίτες σε φόρους, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τα έσοδα από ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή είναι πάνω κατά 60% και από ΦΠΑ στα τρόφιμα κατά 25%, δεν τα έχει φέρει η ανάπτυξη που είναι στο 7%, τα έχει φέρει η ακρίβεια που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην χτυπήσει».

Υπογράμμισε, ακόμα, πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει δημοσιονομικό κόστος 5,6 δισ. ευρώ, πολύ κοντά δημοσιονομικά στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης», όμως «ο κ. Σταϊκούρας το υπερκοστολογεί αθροίζοντας 12 δισ. ευρώ ως επιδότηση στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, ενώ εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο, και αφαιρεί τα έσοδα που προβλέπουμε από τη φορολόγηση των υπερκερδών στους τομείς της ενέργειας συνολικά».

Αναφερόμενη στην ανάγκη επαναφοράς της ΔΕΗ στον έλεγχο του Δημοσίου, δήλωσε ότι «κρατικοποιήσεις πρέπει γίνονται όταν το κοινωνικό αγαθό δεν διασφαλίζεται ως τέτοιο και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η εταιρεία που θα έπρεπε να είναι πυλώνας για την κοινωνική πολιτική στην ενέργεια αυτή την περίοδο πρωτοστατεί στις αυξήσεις των τιμών και στη σώρευση υπερκερδών».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments