....

ΑΙΧΜΕΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ & ΣΠΙΡΤΖΗ ΚΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη, να τεθούν στα μέλη του κόμματος ερωτήματα, που αφορούν την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη με δήλωσή της εκφράζει την έκπληξή της, για την ενέργεια και ζητεί άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του συνεδρίου.

Η δήλωση της Ο. Γεροβασίλη είναι η ακόλουθη:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

 

 

 

Λίγη ώρα μετά την Όλγα Γεροβασίλη ο κ. Σπίρτζης άφησε σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- στα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης με αίτημα το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως διευκρίνισε τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.

Όπως τονίζει, «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος». Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments