Skip to main content

User menu

  • Αρχική
  • Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
  • Επικοινωνία

WWW.TASTV.GR

            

....

Primary menu

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Second menu

  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
  • MEDIA
  • ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
Αρχική / News

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ Η 4ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (VIDΕΟ)

Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019 - 10:35

Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για όσους απασχολούνται με καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπης εργασίας. Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει αύξησεις 10% προκειμένου να καταστήσει ασύμφορη για τους εργοδότες την εκ περιτροπής εργασία και να τους αναγκάσει να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Dikaiologitika News θα κατατεθούν οι σχετικές ρυθμίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες στην Βουλή και προβλέπεται αλλαγή της νομοθεσίας για την επιπλέον εργασία, από την πρώτη κιόλας ώρα, όσων απασχολούνται με ευέλικτες μορφές προκειμένου να καθίσταται ασύμφορη για τους εργοδότες που συστηματικά παρανομούν και επιλέγουν να ασφαλίζουν μερικώς τους εργαζόμενους τους.

Ο στόχος του υπουργείου είναι να σταματήσει η καταχρηστική υποαπασχόληση. Σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ, μόνο το 2018 το σύνολο των νέων προσλήψεων κάλυπταν το 54,3%. Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι οι ετήσιες απώλειες που προκαλούν οι ευέλικτες μορφές στα ταμεία ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Σήμερα η απασχόληση των μισθωτών με πενθήμερο είναι 40 ώρες την εβδομάδα και ο εργοδότης έχει δικαίωμα να τους απασχολήσει επιπλέον έως και πέντε ώρες την εβδομάδα, καταβάλλοντας το ημερομίσθιο τους προσαυξημένο κατά 20%.

Εάν εφαρμόζεται εξαήμερη εργασία, τότε ο εργοδότης μπορεί να τους απασχολήσει επιπλέον 8 ώρες, καταβάλλοντας το ημερομίσθιο τους προσαυξημένο κατά 20%.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Έστω ότι ένας εργαζόμενος έχει υπογράψει σύμβαση εργασίας και απασχολείται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης από τη Δευτέρα έως τη Παρασκευή επί 6 ώρες την ημέρα. Σε περίπτωση που του ζητηθεί επιπλέον εργασία 3 ώρες και ο μερικώς απασχολούμενους είναι σε θέση να την παράσχει, τότε θα αμειφθεί για τις επιπλέον ώρες μόνο με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο χωρίς προσαυξήσεις, καθώς υπερωριακή απασχόληση θεωρείται η απασχόληση πέραν των 9 ωρών. Με αυτό τον τρόπο ο εργοδότης απασχολεί τον μερικώς απασχολούμενου εργαζόμενο, τις ίδιες ώρες με έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης.

Εργασιακές αλλαγές

Παράλληλα στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας προβλέπεται:
–Δημιουργία Εθνικού Μητρώου Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου θα αναρτώνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (επιχειρησιακές, κλαδικές, και διαιτητικές αποφάσεις) και θα έχουν πρόσβαση σε αυτές το σύνολο των εργαζομένων και εργοδοτών της χώρας.

–Αλλαγή του τρόπου αναγγελίας όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του εργοδότη και του επιχειρησιακού σωματείου στους εργαζόμενους. Εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να δημιουργήσει τον δικό του ιστότοπο, όπου θα αναρτάται η συμφωνία των δυο μερών. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι απαραίτητο να υπάρχει πίνακας ανακοινώσεων.

–Το υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει τη δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων. 

–Θα εξετάσει επίσης την επαναφορά της διάταξης που προέβλεπε ότι δεν γίνονταν δεκτές οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και της διάταξης που όριζε ότι η υποβολή ΑΠΔ δεν γίνεται δεκτή μέσω Διαδικτύου εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

 




image1

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για πρόσληψη μονίμων στο ΥΠΟΙΚ

image2

Nέα εποχή στη Μινέρβα

image3

ΟΑΕΔ: Τι κάνω αν χάσω την προθεσμία ανανέωσης της κάρτας ανεργίας

image4

«Η λογοτεχνία επί σκηνής» στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου

image5

Βάσεις 2019: Τι διάλεξαν να σπουδάσουν οι νέοι

image6

Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι αλλαγές

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • "Ελληνες, η απλή κουζίνα σας, βοήθησε να γίνω φιλέλληνας"!

    "Ελληνες, η απλή κουζίνα σας, βοήθησε να γίνω φιλέλληνας"!

  • Έχεις δει και τα τέσσερα παιδιά της Ευγενίας Μανωλίδου; [photos]

    Έχεις δει και τα τέσσερα παιδιά της Ευγενίας Μανωλίδου; [photos]

  • 5 ιδέες για ομαλή και υγιεινή "είσοδο" στο φθινόπωρο

    5 ιδέες για ομαλή και υγιεινή "είσοδο" στο φθινόπωρο


 

 

 

VIDEO

Κατηγορία: 
Eπιχειρήσεις

Σχόλια - Facebook Comments

 
 

https://2.bp.blogspot.com/-pQlI975dnXI/WbRbLtqdfgI/AAAAAAAAE_0/EoUpbAWQ_dsDAQ2fsYSTqfcSZBwh3QiPwCLcBGAs/s1600/TASTVGR%2BLOGO%2BPOST.gif

 

 

 

Διαβάστηκαν επίσης

  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
  • ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
  • ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
  • ΕΔΕΣΣΑ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
  • ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ CHARLES DARWIN UNIVERSITY

 

Copyrights © 2014 TASTV.gr | Τάσος Σεραφείμ | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Κατασκευή Ιστοσελίδας από BNS PRO