....

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας,

ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News»,  ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και τονίζει ότι η «εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής».
Πιο αναλυτικά, στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα του κόμματος για τις πρώτες 100 ημέρες μίας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε» αναφέρει. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του», δηλώνει, ενώ καλεί εμμέσως τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. «Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση. Εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής» δηλώνει και ζητά εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει νέα Βουλή που θα εναρμονίζεται, όπως αναφέρει, «ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα».
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός», και προχωρεί σε άνοιγμα καλώντας όσους έχουν σταθεί απέναντι στα μνημόνια να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

http://www.eklogika.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments