....

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΝ FLYOVER: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ


 

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ, μετά την οποία αναστέλλονται όλες οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

  • 10 Απριλίου 2024 18:42

Στις 16 και όχι στις 17 Απριλίου θα βγει η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή κατοίκων και φορέων ενάντια στο Flyover, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, από το ΥΜΑΘ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου για το Flyover, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, ο κ. Ταχιάος απάντησε στους συλλόγους κατοίκων του οικισμού Κωνσταντινουπολίτικα που κάνουν λόγο για απουσία τριών μελετών (κυκλοφορίας, οδοποιίας και στατικότητας).

«Δεν έχει νόημα να τα συζητάμε, υπήρχε μελέτη με τη σκοπιμότητα του έργου. Τις μελέτες τις κάνει ο ανάδοχος, η εκπόνηση μελετών αποτελεί αντικείμενο του χρονοδιαγράμματος. Δεν είναι κάτι αυτό, συνήθως ξεκινούν και λένε ότι δεν υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη στη φάση της κατασκευής. Δεν υπήρχαν καταγραφές, τώρα γίνονται αυτά, εμείς συνεχίζουμε κανονικά τους σχεδιασμούς μας σεβόμενοι και σταματώντας τις εργασίες», σημείωσε.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός πρόσθεσε πως το 80% έχει πλέον εργοταξιακή μορφή και πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

«Ήταν έτοιμο να παραδοθεί τέλος Απριλίου το εργοτάξιο. Αυτό σημαίνει ότι αν σήμερα σταματούσαν το έργο θα έπρεπε να λυθεί μια σύμβαση δημόσιου ιδιωτικού τομέα ένα ΣΔΙΤ το οποίο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, στη συνέχεια να επανακυρήξουμε μια νέα εργολαβία για να πάει να αναστρέψει τη μορφή που έχει πάρει σήμερα ο Περιφερειακός για να την επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση».

Ακόμη, εκτόξευσε “βέλη” κατά των ατόμων που αντιδρούν, υποστηρίζοντας πως «έχουν το έννομο συμφέρον να αντιδρούν αλλά η πόλη δεν είναι μόνο όσοι θεωρούν ότι αγγίζονται από τις συνέπειες ενός έργου όπως το Flyover, είναι και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες αλλά κυρίως και όσοι έχουν ένα πολιτικό ρόλο».

Κάνοντας αναφορά στην στην καθυστέρηση του μετρό σημείωσε «θέλω να καλέσω τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν να συνεχιστεί το γνωστό τροπάριο της πόλης όπου τα έργα αποκτούν ένα πολιτικό πρόσημο και στη συνέχεια βλέπετε ότι στοχοθετούνται και και έχουμε δει και στο παρελθόν ότι οδηγούνται είτε σε αδιέξοδα, η σε τεράστιες καθυστερήσεις και να αντιμετωπίσουν σοβαρά κάτι το οποίο πολύ γρήγορα, γιατί ο χρόνος των τριών ετών που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το έργο είναι σύντομος».

Σχετικά με τον λόγο που δεν κατατέθηκε φάκελος από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην εισαγγελία, ο υφυπουργός είπε «φάκελος έχει κατατεθεί από τον Οκτώβριο γιατί οι προσφυγές είναι από το προηγούμενο έτος. Το υπουργείο Υποδομών είχε στείλει και αυτό στο ΣτΕ τις απόψεις του και ο ανάδοχος του έργου και όλοι οι παράγοντες».

«Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι εμείς συνεχίζουμε κανονικά τους σχεδιασμούς μας για το έργο σεβόμενοι πάντοτε την κρίση του Δικαστηρίου και σταματώντας προσωρινά τις εργασίες. Εγώ από την αρχή έλεγα ότι το μόνο που με φοβίζει σε αυτό το έργο είναι οι δικαστικές εμπλοκές», υπογράμμισε.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments