....

AΛΜΑ ΑΠΌ… ΧΡΥΣΆΦΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΊΛΤΟ ΤΕΝΤΌΓΛΟΥ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ ΕΥΡΏΠΗΣ

Από τότε που άρχισε να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις οι άνθρωποι του στίβου έλεγαν ότι προορίζεται για να γράψει ιστορία. Και ο Μίλτος Τεντόγλου τους επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης ο «αέρινος» τριπλουνίστας έφτασε τα 8,38 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία εφετινή στον κόσμο και στην Ευρώπη, και φυσικά αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Έτσι, δίπλα στο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο του ανοικτού πρόσθεσε και αυτό από τον κλειστό.

Το πρώτο άλμα του πρωταθλητή μας ήταν άκυρο, ακολούθησε ένα έγκυρο στα 8,12 και ακόμη ένα άκυρο. Ο Τόμπιας Νίλσον Μόντλερ (Σουηδία) «απάντησε» με 8,17 (κορυφαία εφετινή προσωπική επίδοση) και πέρασε στην πρώτη θέση. Στην τέταρτη προσπάθεια ο πρωταθλητής Ευρώπης του ανοικτού βελτίωσε την επίδοσή του (8,16) αλλά και αυτό δεν ήταν το άλμα που θα του έδινε την πρωτιά.

Ο 20χρονος, όμως, άλτης μας δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη. Με ένα εξαιρετικής τεχνικής άλμα «πέταξε» στα 8,38, και έκανε πραγματικότητα αυτό που είχε εκμυστηρευτεί πριν φύγει για Γλασκώβη σε φίλους του ότι, δηλαδή, θα πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μόντλερ (Σουηδία) και το χάλκινο ο Σ. Γιοβάντσεβιτς από τη Σερβία (8,03, εθνικό ρεκόρ).

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments