....

ΑΛΒΑΝΙΑ: ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Η Τουρκία δώρισε στις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας, δέκα λεωφορεία, στο πλαίσιο της οικονομικής –στρατιωτικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά την παράδοση πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στο υπουργείο Άμυνας, όπου παρευρέθησαν η Αλβανίδα υπουργός Μίμι Κοντέλι και ο πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα, Χαϊρεντίν Μπαϊρακτάρ, καθώς και άλλες προσωπικότητες των δύο χωρών.
 
«Οι στρατιωτικές αρχές των δύο χωρών έχουν μια στενή συνεργασία, όχι μόνο ως χώρες μεταξύ τους, αλλά και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς θεωρούμε την Αλβανία, ως μία από τις πιο σημαντικές χώρες στα Βαλκάνια που επηρεάζει τη σταθερότητα στην περιοχή. Για το λόγο αυτόν, ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, είναι μια βασική προτεραιότητα για εμάς, όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών μας», είπε ο Τούρκος πρέσβης, Μπαϊρακτάρ.
 
Σύμφωνα με τον πρέσβη η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να αυξάνεται σε όλους τους τομείς.
 
Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας, Κοντέλι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τις τουρκικές αρχές για τη συνεχή υποστήριξη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας.
Η άφιξη των λεωφορείων έγινε σήμερα και αυτά αποτελούν τμήμα ενός σημαντικού πακέτου που θα διατεθεί στις αλβανικές στρατιωτικές αρχές μέσα στο 2015.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments