....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ : " Ο FLYOVER ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ"

Την Κυριακή, 12/11, δόθηκε μια πρώτη δυναμική απάντηση, από δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, ενάντια στο νέο κεφάλαιο της υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, με την χωρίς ουσιαστικό σχέδιο κατασκευή του Flyover. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση και πορεία στην περιοχή της Τούμπας, στοχεύοντας στον πραγματικό υπαίτιο, την πολιτική που σε κάθε πρόβλημα της ζωής των πολλών, ζυγίζει την απάντηση με βάση τη λογική κόστους- οφέλους. Τα συνθήματα «Fly στα κέρδη, Over στις ζωές, Σύγχρονες - φτηνές  μεταφορέςκαι «Μισή ζωή στο δρόμο, μισή σε υπερωρίες,  Δώστε λεφτά για τις συγκοινωνίες», έδειξαν ποια είναι τα αιτήματα εργαζόμενων και κατοίκων μπροστά στο νέο χτύπημα στις ζωές τους.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, απαιτώντας:

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά της πόλης:

-Άμεση ενίσχυση του ΟΑΣΘ.

-Επιτάχυνση του έργου του Μετρό και όλων των επεκτάσεων προς Καλαμαριά, δυτικά αλλά και ανατολικά. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του που θα επιφέρει μεγαλύτερο κόστος στο λαό.

 

  • Να εξασφαλιστούν ουσιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους:

 

-Άμεση αύξηση στους μισθούς, για να καλυφθεί το τεράστιο έξοδο των καυσίμων και των εισιτηρίων για την μετακίνηση των εργαζόμενων.

-Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη της εργοδοσίας, η μίσθωση λεωφορείων για την μεταφορά των εργαζόμενων στην εργασία τους, ιδιαίτερα σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης όπως το εμπορικό κέντρο COSMOS και η ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

-Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και όλοι οι Ειδικοί Φόροι στα καύσιμα για εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες.

 

  • Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω, να σταματήσεικάθεεργασία πουξεκίνησε:

 

-Καμιά παρέμβαση στην Περιφερειακή Οδό που θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και θα επιδεινώσει την κατάσταση στο Σέιχ Σου.

-Να μην κατασκευαστεί το flyover όπως έχει σχεδιαστεί και σε κάθε περίπτωση όχι με ΣΔΙΤ που θα χρυσοπληρώσουμε. Να επανεξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για την αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής η οποία είναι απαραίτητη.

-Ενίσχυση της τροχαίας, των σχεδίων έκτακτων παρεμβάσεων  που μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων στο κυκλοφοριακό της πόλης.

-Να ληφθούν υπόψη εύλογες ανησυχίες κατοίκων σε περιοχές δίπλα στην Περιφερειακή Οδό.

- Κατάργηση του αίσχους της πανάκριβης επί πληρωμής στάθμευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δέσμευση οικοπέδων για δωρεάν στάθμευση.

- Να  ιεραρχηθούν επιτέλους έργα και υποδομές που λείπουν από την περιοχή μας και βρίσκονται στα αζήτητα όπως αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία και θωράκιση, προστασία από τη βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία, σχολεία, φοιτητικές εστίες, έργα πρασίνου και αξιοποίησης ελεύθερων χώρων που έχουν βάλει στο μάτι επιχειρηματίες όπως στο χώρο της ΔΕΘ, στο παραλιακό μέτωπο και αλλού.

 

Τα εργατικά σωματεία προχωρούν σε Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, 15/11, στις 11:30, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, με θέμα τις επιπτώσεις στη ζωή των εργαζόμενων και την παρουσίαση των αιτημάτων που έχουν διαμορφώσει.

 

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Ταξική Ενότητα   στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας

Συνδικάτο Φάρμακου Κ. Μακεδονίας

Σωματείο Μηχανικών Μακεδονίας

Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης

Ταξική Ενότητα στο ΣΕΤΗΠ

Συνδικάτο Γάλακτος,Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας

Σωματείο Deloitte Θεσσαλονίκης

ΣΕΤΕΠΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments