15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ»: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, τους οριστικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» θα ενημερωθούν με την αποστολή SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση «Αποτελέσματα Αξιολόγησης».

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αν είστε δικαιούχοι.

Από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες».

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που έχει προκηρυχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Σήμερα, πρώτοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών τους και στη συνέχεια να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς έως και 30%.

Παράλληλα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον».

Bild: «Οι Γερμανοί πληρώνουν την αντικατάσταση οικιακών συσκευών στους Έλληνες»

Στο «στόχαστρο» της Bild μπήκε το ελληνικό πρόγραμμα για την επιδότηση ως και 50% της αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών για την εξοικονόμηση ενέργειας, το οποίο «τρέχει» αυτό διάστημα στη χώρα μας.

Η εφημερίδα, γνωστή για τα προκλητικά της άρθρα τα οποία στοχοποιούν τη χώρα μας, χρησιμοποιεί αυτή τη φορά το «επιχείρημα» ότι πρόκειται για κοινοτικά χρήματα, για να καταλήξει -κατά το πρότυπο της εποχής των Μνημονίων- ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να αλλάξουν τα ψυγεία στα ελληνικά σπίτια.

Μάλιστα, το δημοσίευμα έρχεται σε μία στιγμή που η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για όλη την Ενωμένη Ευρώπη.

Σχόλια - Facebook Comments