....

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ -ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ POS ΑΠΟ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Αντιδράσεις προκαλεί στους παραγωγούς η υποχρεωτικότητα των POS από 1 Μαρτίου

Η ώρα που όλοι οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά POS πλησιάζει, καθώς από 1η Μαρτίου οφείλουν να προσφέρουν και τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών κάνουν λόγο για καθημερινό αγώνα επιβίωσης, λόγω του αυξημένου κόστους. Μάλιστα, δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί, που σκέφτονται να τα παρατήσουν.

Η ΑΑΔΕ προγραμματίζει τουλάχιστον 73.000 ελέγχους το προσεχές διάστημα, ενώ το πρόστιμο για τη μη προμήθεια POS θα φτάνει τα 1.500 ευρώ.

Να σημειωθεί πως με πρόστιμα από 10.000 ευρώ και άνω απειλούνται όσοι έως τις 29 Φεβρουαρίου δεν διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές μηχανές τους ή δεν προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λογισμικού τους.

Έρχεται νέος κύκλος επιδότησης για την αγορά και διασύνδεση POS

Στο μεταξύ, το άνοιγμα ενός νέου κύκλου επιδότησης των επαγγελματιών ώστε να εγκαταστήσουν POS και να το διασυνδέσουν με την ταμειακή μηχανή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«Είναι θέμα χρόνου να ανοίξει και ένας 4ος κύκλος επιδότησης της αγοράς POS και της επιδότησης που θα είναι 150 ευρώ περίπου. Προκειμένου οι άνθρωποι να καλύψουν ένας μέρος του κόστους της εγκατάστασης» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, εν όψει της ολοκλήρωσης της προθεσμίας, στις 29 Φεβρουαρίου, για τη διασύνδεση ανέφερε πως: «Έρχεται, ίσως και εντός της ημέρας, τροπολογία με αυστηρά πρόστιμα για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS».

Διευκρίνισε δε πως: «Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές είναι προαπαιτούμενο για να λάβουμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ταμείο ανάκαμψης».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments