....

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

ίγο πριν την αποχώρηση της διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης του οργανισμού πληρωμών στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ «κατάφεραν» να αναστατώσουν χωρίς λόγο και αιτία τον κτηνοτροφικό κόσμο και τις πύλες ΟΣΔΕ.


 

Λίγο πριν την αποχώρηση της διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης του οργανισμού πληρωμών στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ «κατάφεραν» να αναστατώσουν χωρίς λόγο και αιτία τον κτηνοτροφικό κόσμο και τις πύλες ΟΣΔΕ.

Πως έγινε αυτό; Την προηγούμενη εβδομάδα αιφνιδίως ο ΟΠΕΚΕΠΕ με έγγραφό του ειδοποίησε τους υπεύθυνους των πυλών πως εκτάκτως οι κτηνοτρόφοι θα έπρεπε εντός ολίγων ημερών μάλιστα να προσκομίσουν σε αυτές, ολόκληρα τα έντυπα των Μητρώων Αιγοπροβάτων που διαθέτουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που απαιτείται μεταξύ άλλων και για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2019.

Πρακτικά αδύνατο θα ήταν οι παραγωγοί να προσκομίσουν όλα αυτά τα έγγραφα σε λίγες ημέρες

Τα δέκα τουλάχιστον τελευταία χρόνια προς αποφυγή ταλαιπωρίας των υπεύθυνων των πυλών, αλλά κυρίως των κτηνοτρόφων, οι πύλες σκάναραν κατά την προσέλευση του παραγωγού να κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, μόνον τις δυο σελίδες του Μητρώου, το οποίο και ενημερώνεται τον Δεκέμβριο παραδοσιακά. Στην περίπτωση που ο παραγωγός καλούνταν για έλεγχο των δηλωθέντων του, τότε, σε συνεννόηση με την εκάστοτε πύλη, προσκόμιζε όλο το Μητρώο, το οποίο για έναν μικρό παραγωγό ξεπερνά τις… 100 σελίδες. Εν τέλει, έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στις τάξεις των κτηνοτρόφων αλλά και των πυλών ΟΣΔΕ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγκάστηκε να πάρει πίσω την οδηγία και οι εμπλεκόμενοι να... ηρεμήσουν.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ απευθυνθήκαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να ζητήσουμε τη γνώμη των υπευθύνων για όσα μας κατήγγειλαν παραγωγοί και υπεύθυνοι πυλών, αλλά η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή...

Μπίκας Αλέξανδρος

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments