....

ΆΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Ινδός γκουρού Sabhu Amar Bharati, ισχυρίζεται ότι από το 1973 δεν έχει κατεβάσει ούτε έχει κινήσει το δεξί του χέρι. Το βαστά ψηλά επάνω από το ύψος του κεφαλιού του σαν μια κίνηση για να έρθει πιο κοντά στο θεό Σίβα.
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπως λέει «οι πόνοι ήταν αφόρητοι αλλά ο Σίβα μου έδινε δύναμη να μην κατεβάσει ούτε πόντο το χέρι μου.» Σήμερα το δεξί του χέρι έχει καταστεί άχρηστο. Δεν μπορεί να το κουνήσει, παραμένει σε όρθια θέση. Είναι μια άχρηστη οστεώδης δομή.
Ο Sabhu, ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Είχε τη δουλειά του, την οικογένεια του, τους φίλους του. Μια μέρα το 1970, λέει ότι εμφανίσθηκε ο Σίβα στον ύπνο του και του είπε να τα παρατήσει όλα. Και αυτό έκανε.
Πέταξε τα ρούχα του έβαλε ένα μεσοφόρι και άρχισε με τα πόδια να γυρνάει την Ινδία. Θεώρησε ότι το δεξί του χέρι είναι συνδεδεμένο με τις «κακές απολαύσεις» της ζωής και αφού όπως είπε δεν μπορούσε να το κόψει, αποφάσισε να το κρατάει συνέχεια ψηλά και να μην το χρησιμοποιεί.
 
Σήμερα συνεχίζει να περιφέρεται στην Ινδία. Πολλοί τον θεωρούν γκουρού και τον ακολουθούν πιστά. Του ζητούν συμβουλές για τη ζωή τους, κάνουν γιόγκα μαζί του έξω από τη σκηνή που ζει και γενικά τον θεωρούν ένα σεβαστό πρόσωπο.
 
Image and video hosting by TinyPic

Σχόλια - Facebook Comments