....

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης στο Μετρό με τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Πρόκειται για δύο Έλληνες, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι. Αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων

Τα δύο αδέλφια δεν είναι σεσημασμένα και δεν έχουν συλληφθεί στο παρελθόν. Αύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο  συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην ΕΛ.ΑΣ είπε ότι με τους φερόμενους ως δράστες ήταν οικογενειακοί γνωστοί και πως μαζί του επικοινώνησε η μητέρα τους προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό, νεαρής ηλικίας.

Ο 52χρονος σταθμάρχης κλήθηκε και μετέβη στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Παρασκευής και αναγνώρισε τους δράστες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει μέχρι χθες να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία των δραστών, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του Μετρό έως την έξοδό τους από αυτό, αναζητώντας παράλληλα ένα καρέ στο οποίο να είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους.

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες αρχικά εξύβρισαν τον σταθμάρχη, που τους κάλεσε να φορέσουν μάσκα στον συρμό και στην Ομόνοια τον ακολούθησαν, όταν κατέβηκε από το βαγόνι, ξυλοκοπώντας τον με βαναυσότητα.

Πηγή: skai.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments