ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ 2022
Κυριακή, 20 Μαρτίου, 2022 - 10:56
Η ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΣ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ 2022 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΊ ΣΕ Covid, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ…
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ.
Πριν λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε την ολική θνησιμότητα του ελληνικού πληθυσμού, μέσα στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022.
Εχουμε μιλήσει πολλές φορές, από το καλοκαίρι του 2021 και μετά, για την πρωτοφανή υπερβάλλουσα θνησιμότητα, που ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 και συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς για όλους τους μήνες του 2021.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΣ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ 2022
Τώρα διαπιστώνουμε ότι το τραγικό αυτό πρόβλημα συνεχίζεται και μέσα στο 2022 με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς!
Πρέπει επιτέλους να γίνει μία σοβαρή έρευνα για τα αίτια της υπερβάλλουσας θνησιμότητας των Ελλήνων, που συνεχίζεται επί 12μηνο πια και έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Ολα δείχνουν ότι μέσα στον ελληνικό πληθυσμό έχουν ενεργοποιηθεί παθογενετικοί μηχανισμοί, με δυσμενή αντίκτυπο σε όλες τις κύριες αιτίες θανάτων.
ΠΙΘΑΝΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Τα έχω αναλύσει πολλές φορές, σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Ο ΜΟΝΟΣ κοινός παρονομαστής, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία σημαντική άνοδο ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ των αιτιών θανάτου ενός πληθυσμού, δεν μπορεί να είναι άλλος από ένα Γενικό Αίτιο.
Εδώ πρόκειται για μία μαζική ιατρική πράξη, που εφαρμόστηκε άκριτα, επί δικαίων και αδίκων, από τον Φεβρουάριο του 2021 και μετά. (Τον Ιανουάριο του 2021 μόνο κάποιοι υγειονομικοί είχαν εμβολιαστεί…)
Σαν δευτερεύουσας σημασίας παράγοντας υπερβάλλουσας θνησιμότητας θα μπορούσε να αναφερθεί οι πολύ παρατεταμένες καραντίνες, που είναι γνωστό ότι αυξάνουν την ολική νοσηρότητα και θνησιμότητα ενός πληθυσμού, με πολλούς τρόπους.
Αυτός παράγοντας θα μπορούσε να συμβάλλει τον πρώτο καιρό, όμως είμαστε πια κάπως μακριά πλέον…
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Φαίνεται καθαρά η τεράστια διαφορά στην ολική θνησιμότητα, ανάμεσα στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022 και στο ίδιο διάστημα του 2021.
Η μπλε περιοχή αφορά στις πρώτες 5 εβδομάδες του 2021. Βλέπουμε 12.916 θανάτους, από όλα τα αίτια που υπάρχουν.
Η πορτοκαλί περιοχή αφορά στις πρώτες 5 εβδομάδες του 2022.
Βλέπουμε 17.106 θανάτους, από όλα τα αίτια που υπάρχουν.
Μιλούμε για τεράστια αύξηση της ολικής θνησιμότητας, κατά 32,44%.
Πρωτοφανές στα χρονικά και ιδιαίτερα τρομακτικό.
Πρέπει επιτέλους να γίνει σοβαρός έλεγχος, για να αναδειχθούν οι αιτίες.
Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να συνεχίσει να κωφεύει. δεν μπορεί να συνεχίσει να υποκρίνεται πως δήθεν δεν άκουσε τίποτα, δεν έμαθε τίποτα, δεν είδε τίποτα.
Αφού μας παρακολουθούν μέρα-νύχτα. Το έχουμε αναδείξει σε ένα σωρό κανάλια, ιντερνετικά και τηλεοπτικά και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Μόνο τα Πετσοταϊσμένα συστημικά κανάλια το αποσιωπούν, για να μην το πληροφορηθούν εκείνοι οι Ελληνες, που συνηθίζουν να (παρα)πληροφορούνται μόνο από αυτούς…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Περιμένω την δημοσιοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ και των επόμενων 3 εβδομάδων του Φεβρουαρίου, ώστε να έχω συμπληρωμένο ένα πλήρες 12μηνο, από όταν ξεκίνησε αυτό το θανατικό.
Διότι τα προβλήματα υγείας δεν είναι σωστό να εξετάζονται με τον “στρογγυλοποιητικό” τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Δεν ξεκινούν από Πρωτοχρονιές και δεν τελειώνουν κάθε 31 Δεκεμβρίου.
Οπότε, θα μας οδηγούσε σε σοβαρά λάθη η σύγκριση ενός “στρογγυλού” έτους, με άλλα επίσης “στρογγυλά” έτη.
Η σωστή σύγκριση εδώ είναι το 12μηνο Μάρτιος 2021-Φεβρουάριο 2022, με τα αντίστοιχα 12μηνα της τελευταίας 5ετίας.
Γράφει ο Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ
Σημαντική αύξηση της θνησιμότητας αλλά και αντιστροφή του ποσοστού θνητότητας ανά φύλο το 2022:
Με τη συνδρομή των φίλων και συναδέλφων, του Ανδρέα Λαζαρόπουλου και του Άρη Μουσιώνη και με αιτία ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα”, με στοιχεία της επίσημης ΕΛΣΤΑΤ, που επισημαίνει αύξηση-σοκ των θανάτων από κάθε αιτία κατά 32,44% στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2021, που κατείχε ήδη τα σκήπτρα του έτους με την υψηλότερη θνησιμότητα των τελευταίων πολλών δεκαετιών στην Ελλάδα. Με δεδομένα ότι έχουμε στα χέρια μας το “υπερόπλο” κατά του κορωνοϊού, πιο άνοσο πληθυσμό και πιο ήπιες μεταλλάξεις, τα στοιχεία αν μη τι άλλο προβληματίζουν.
Αναλύοντας τα στοιχεία, προκύπτει ότι απ’ τους 4190 πλεονάζοντες θανάτους, οι 2143 αποδίδονται στην COVID, ενώ οι υπόλοιποι 2047 αναζητούν εξήγηση…
Διαβάζοντας, επίσης, μέσα απ’ τις γραμμές, προκύπτει κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό και εξόχως ύποπτο: ενώ επί μία 60ετία ειρήνης και απουσίας λοιμού στην Ελλάδα, https://countryeconomy.com/demography/mortality/greece απ’ το 1960 ως το 2019, οι θάνατοι κατ’ έτος ήταν πάντα και σταθερά περισσότεροι στους άνδρες (2938 παραπάνω κατ’ έτος ή 244 κατά μήνα, μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας), στην αναφορά του 2022 φαίνεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η τάση αυτή να αναστρέφεται (πέθαναν 38 γυναίκες περισσότερες, όταν στην αναφορά του 2021 είχαν πεθάνει 276 άνδρες περισσότεροι στις πρώτες 5 εβδομάδες)!
Αν η τάση αυτή συνεχιστεί και αν βάλουμε στην εξίσωση τη γνώση ότι η COVID προσβάλλει στην ίδια συχνότητα τα δύο φύλα, αλλά έχει μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνητότητα στους άνδρες, γεγονός που θα έπρεπε να ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα θανάτου εις βάρος των ανδρών, το μυστήριο βαθαίνει ακόμα περισσότερο! Να προσθέσουμε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ;
Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της μελέτης της Pfizer, που δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν μια δυσαναλογία στην ποσόστωση ανεπιθύμητων συμβαμάτων εις βάρος των γυναικών, σε μια αναλογία περίπου περίπου 3:1! https://phmpt.org/…/5.3.6-postmarketing-experience.pdf...
Αντίστοιχα ευρήματα παρέχονται κι απ’ τη Eudravigilance. Παρακαλούμε την επιστημονική κοινότητα της χώρας να προσφέρει άμεσα εναλλακτική, τεκμηριωμένη και πειστική εξήγηση των ευρημάτων, υψηλότερης πιθανοφάνειας από αυτή που υποπτευόμαστε, ειδάλλως θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανακρούσει πρύμναν στον παρόντα σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος!
Κατηγορία:
Σχόλια - Facebook Comments