......

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 28η AGROTICA 2020 ME ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

H αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση του κλάδου, την Agrotica, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ξεκινήσει.

Η 28η διοργάνωσή της θα λάβει χώρα από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σήμερα πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, σε κλίμα συγκίνησης εξαιτίας του θανάτου του άλλοτε αντιπροέδρου της ΔΕΘ Αριστείδη Ποζρικίδη, πατέρα του νυν διευθύνοντος συμβούλου, Κυριάκου Ποζρικίδη.

 

Στο πάνελ βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo Αναστάσιος Τζήκας, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντης ΔΕΘ Helexpo Αλέξης Ταξιρλής, ο πρόεδρος ΣΕΑΜ Σάββας Μπαλουκτσής, η  πρόεδρος ΕΚΑΓΕΜ Δήμητρα Εμμανουηλίδου και ο υπεύθυνος της Agrotica Βασίλης Σπύρου.

Πριν από τις δηλώσεις τους όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για το χαμό του Αριστείδη Ποζρικίδη.

Αναστάσιος Τζήκας: «Η 28η Agrotica είναι η καλύτερη από το 1985 που ξεκινήσαμε τις διοργανώσεις. Έχουμε 2,077 συμμετοχές, όταν παλιότερα είχαμε 1,900 και το 2016 1,500. Είναι σημαντική η αύξηση. Αυτό δείχνει ότι ο κλάδος είναι ένας σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας και μας έχει βοηθήσει στην κρίση».

Αλέξης Ταξιρλής: «Είναι η μεγαλύτερη Agrotica που διοργανώσαμε και συνεχίζουμε να το λέμε αυτό. Είναι η τρίτη σε μέγεθος γεωργική έκθεση στην Ευρώπη. Πλέον διεθνοποιημένη έκθεση της ΔΕΘ. Περιμένουμε 130,000 επισκέπτες. Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ. Να δούμε αυτή την εμπειρία που είναι τόσο σημαντική και τόσο μεγάλη έχοντας όλους τους κλάδους της γεωργίας».

Βασίλης Σπύρου: «Τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν το σχέδιο βελτίωσης. Όλο αυτό το πακέτο μας κάνει να πιστεύουμε ότι η έκθεση θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και αυτό φάνηκε κι από το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά λόγω ελλείψεων σε χώρους δε μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε».

Δήμητρα Εμμανουηλίδου: «Οι πληρωμές των δικαιούχων πρέπει να γίνονται σε λιγότερο από 3 μήνες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εμείς ετοιμάζουμε και θα καταθέσουμε προτάσεις στο αρμόδιο υπουργείο. Θα αναδειχθούν όλες οι ευκαιρίες από την έκθεση. Άρτια η οργάνωση από τη ΔΕΘ. Θα είμαστε στο περίπτερο 9»

Σάββας Μπαλουκτσής: «Θεωρούμε ότι είναι και δικό μας δημιούργημα η Agrotica. Την αγαπάμε και έχουμε υποχρέωση να τη στηρίζουμε. 15.000 τ.μ. καταλαμβάνει ο ΣΕΑΜ. Είναι σχεδόν το 40% του χώρου και θα εκθέσουμε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο. Περιμένουμε εμπορικές πράξεις για να βγάλουμε και τα έξοδα μας».

thessaloniki synenteyxi typou agrotika deth

Η Agrotica σε αριθμούς:

 • διοργανώνεται, από το 1985, από τη ΔΕΘ HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό της Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη,
 • είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου και συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις του αγροτικού τομέα της Ευρώπης,
 • καλύπτει 60.000 τ.μ. εκθετήριου χώρου,
 • την επισκέπτονται περισσότεροι από 140.000 επισκέπτες άμεσου ενδιαφέροντος από την εσωτερική αγορά και 40 χώρες. Οι επισκέπτες είναι στο σύνολό τους εμπορικοί και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους Hosted Buyers και στα Β2Β meetings.

 Στοιχεία διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Πέμπτη 30 Ιανουαρίου – Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
 • Διάρκεια: 4 ημέρες
 • Ωράριο: Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-20:00
 • Τόπος: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
 • Η Εκθεση αναπτύσσεται στα περίπτερα 1, 2, 2 ορ., 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 8 ορ., 9 ορ., 10, 12, 13, 14, 15, 16, 16 ορ., 17 και υπαίθρια στους τομείς A08, Β10, Β07, B13, C08, C03, Κύτταρα (περίπτερο 11)
 • Είσοδος:
  • Με προσκόμιση του Δελτίου Εμπορικού Επισκέπτη στην είσοδο της έκθεσης
  • Με προεγγραφή στην ιστοσελίδα της ΔΕΘ-HELEXPO
  • Με εισιτήριο για το κοινό (τιμή εισιτηρίου 8€)

Ιστορικό ρεκόρ από την 28η Agrotica Σπάει το φράγμα των 2.000 εκθετών


Εκθεσιακές συμμετοχές από 46 χώρες, εκθεσιακή κάλυψη 41.000 τ.μ. και όλη η παγκόσμια γεωργική τεχνολογία στη φετινή διοργάνωση - Από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Από αριστερά προς τα δεξιά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Σάββας Μπαλουκτσής, η πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων (ΕΚΑΓΕΜ), κα Δήμητρα Εμμανουηλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής και ο υπεύθυνος της Agrotica, κ. Βασίλης Σπύρου.

Ιστορικό ρεκόρ εκθεσιακών συμμετοχών καταγράφει η 28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, Agrotica, που σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 2.000 εκθετών. Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, είναι εδώ και περίπου δύο μήνες sold out, ενώ έχει καλύψει και το τελευταίο τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος, 2020

 

H AGROTICA στον ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ βαθμό!


Ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά brand στον τομέα της γεωργίας τόσο στη βαλκανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, η ΑGROTICA, κρατά γερά τη σκυτάλη της πρωτιάς εδώ και 28 χρόνια παίρνοντας και πάλι θέση εκκίνησης για την επόμενη διοργάνωσή της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 30 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου 2020.

Με έντονα διεθνοποιημένο προφίλ και αντιπροσωπευτική παρουσίαση της παγκόσμιας τεχνολογίας από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ΑGROTICA ανέβασε τον πήχη και τα μεγέθη της στα ύψη. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, η περσινή διοργάνωση κατά την τετραήμερη λειτουργία της, υποδέχτηκε 143.754 επισκέπτες - με αύξηση πάνω από 100% των ξένων εμπορικών επισκεπτών - ενώ στέγασε 1950 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), σε εκθεσιακούς χώρους 60.000 τ.μ. 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments