....

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΈΚΚΛΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΈΔΕΣΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΈΔΕΣΣΑΣ.

 

                  Προς:

Υπουργό Υγείας

Κοινοποίηση:

Γραφείο Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας                   

 

Διοικητή 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας

 

Βουλευτές Πέλλας

 

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας

 

Δήμαρχο Έδεσσας

 

Δήμαρχο Σκύδρας

 

Δήμαρχο Αλμωπίας

                                      Κοινοποίηση:

ΜΜΕ

 

Αξιότιμε, κ. Υπουργέ ,

 

Το θέμα της ποιοτικής παροχής (υψηλών προδιαγραφών) υπηρεσιών υγείας, (δυστυχώς) συνεχίζει, ακόμα και τώρα, να ταλαιπωρεί το Νοσοκομείο της Έδεσσας, παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλουν γιατροί, νοσηλευτές και διοικούντες του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Ως Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του, που μπορεί να στερήσει από τον κόσμο ( πάνω από 80.000 άτομα) έστω και αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στο άκουσμα της πιθανότητας, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Έδεσσας να αναστείλει την λειτουργία του, δηλώνουμε αποφασισμένοι να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι πίσω από όλο αυτό κρύβεται κάποια μεθόδευση και ούτε θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα εκτελεστεί με κατεβασμένα τα χέρια, από την τοπική κοινωνία που αγωνιά. Η όλη αυτή κατάσταση, αν τελικά φτάσει εκεί που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα φτάσει, είναι λογικό να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Αν κάποιος χρειαστεί την ΜΕΘ, για την οποιαδήποτε ανάγκη, πρέπει να μεταφερθεί στα Γιαννιτσά ή σε άλλες ΜΕΘ Νοσοκομείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας; Και αν χάσει την ζωή του κατά την διάρκεια της μεταφοράς, ποιός θα αναλάβει την ευθύνη; Είναι δυνατόν η Χειρουργική Κλινική να λειτουργεί μόνο με εγχειρήσεις ρουτίνας και τα άλλα περιστατικά ( σοβαρά) να τα στέλνει σε άλλα Νοσοκομεία που έχουν ΜΕΘ; Αυτό όχι μόνο εξωπραγματικό ακούγεται, αλλά και αδιανόητο είναι.

 

Στις σημερινές συνθήκες, όπου έχουμε ανάγκη την ανάγκη της υγείας, δεν μπορεί επ ουδενί λόγω, να την στερούμαστε. Αν όμως πιστεύει κανείς ότι κάπου εδώ τελειώσαμε, κάνει μεγάλο λάθος. Μετά την αναστολή της εργασίας υγειονομικών, λόγω του... εμβολιασμού, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, έχει μείνει με έναν γιατρό για 64 ασθενείς!!! Αυτή η Μονάδα που ήταν η αιχμή για το Νοσοκομείο μας, αντιλαμβάνεται ο καθένας μας που ακριβώς πάει. Έχουμε όμως και ... κλινικές. Η Παθολογική και η Μαιευτική κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Κλινικές που δίνουν την μάχη, για να σώσουν μία ζωή ή να φέρουν στον κόσμο μία ακόμα ζωή, αν δεν ενδιαφερθούμε, θα πάψουν να υπάρχουν. Και φυσικά μαζί με όλα αυτά, θα πάψει να υπάρχει και το Νοσοκομείο!!!

 

Όλοι οι νέοι της περιοχής μας, ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους, να πάρουν επιτέλους την κατάσταση στα χέρια τους  και να σταματήσουν αυτό τον κίνδυνο. Η υγεία και μάλιστα η Δημόσια, είναι δικαίωμα όλων, και αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Εμείς οι νέοι στεκόμαστε δίπλα στους εναπομείναντες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν τον υπέρτατο αγώνα για να υπηρετήσουν τον όρκο που έχουν δώσει. Καλούμε όλους που διοικούν αυτό τον τόπο, από το Υπουργείο Υγείας, την 3η ΥΠΕ, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, τους Δημάρχους Έδεσσας, Αλμωπίας κ Σκύδρας, την τοπική κοινωνία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αγωνιστούν προκειμένου να μην συμβούν όλα όσα προαναφέραμε.  Διαφορετικά ή θα δούμε ένα κλειστό Νοσοκομείο ή ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας. Εμείς πάντως προτιμούμε να δούμε ένα Νοσοκομείο να συνεχίζει τον αγώνα του και όλους εμάς να προσπαθούμε για την συνεχή αναβάθμιση του!

 

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments