....

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ 60-64 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Από σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών, ενώ μεθαύριο Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, θα είναι διαθέσιμη και για τις ηλικίες 75 έως 79.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, έχουν παραλειφθεί οι πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca και οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο αυτό στη χώρα θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου. Θα λειτουργήσει ένα νέο σύστημα, που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί. Για την ηλικιακή ομάδα από 75 έως 79 ετών ο στόχος είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου. Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει ενημερώσει ο κ. Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα 750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατομμύριο. 

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 4,46%.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments