....

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑΡΧΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Την απόφασή του να μην προχωρήσει σε αντικατάσταση των οδικών πινακίδων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας η Περιφέρεια δεν θα εφαρμόσει τις αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων, σημειώνοντας ότι οι πινακίδες στους δρόμους δικής του ευθύνης θα γράφουν «Σκόπια».

«Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης δικής μας, της Περιφέρειας, να μπει πινακίδα, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Ξεκάθαρες κουβέντες, όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουνε Σκόπια» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην περίπτωση άσκησης πίεσης από πλευράς κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν απόλυτος: «Έχω αποδείξει νομίζω στην πορεία μου μέχρι σήμερα ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιου είδους πιέσεις».

Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη

«Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

 



Απάντηση στον Απόστολο Τζιτζικώστα έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης:
Σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».
“Ο κύριος Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον ίδιο οι διεθνείς συνθήκες και η υπογραφή της χώρας δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αντλεί αρμοδιότητα και δύναμη από καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον φιλικό, χωρίς τη στοιχειώδη προϋπόθεση του αντιλόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.
Μάλιστα ο Χρήστις Γιαννούλης κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα «να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα καταστρατηγήσει τα όσα προβλέπονται σε μία διεθνή συνθήκη, που επικύρωσε και η ελληνική Βουλή, βάσει της οποίας πέραν όλων των άλλων, αντιμετωπίζονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας, και η ελληνική ιστορία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, επιστρέφει στην μήτρα της, στην Ελλάδα».

«Προφανώς το μόνο που αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι έρχονται εκλογές. Δύσκολες εκλογές για όσους επιθυμούν να ακουμπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν ότι με τα εθνικά θέματα γίνεται προσπάθεια ψηφοθηρίας. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική πρακτική και θα απαντήσουν στην κάλπη, στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Για την απορροφητικότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
«Σε ό,τι αφορά τους κομπασμούς για την απορροφητικότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η απάντηση είναι εξίσου σαφής: Χρησιμοποιεί ένα εύκολο αφήγημα χωρίς αντίλογο και στην ουσία οικειοποιείται χρήματα των Ελλήνων πολιτών, πρωτοβουλίες και δράσεις είτε της κεντρικής κυβέρνησης, είτε της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς τα σε μία εύκολη επικοινωνιακή διαδρομή, θεωρώντας ότι μπορεί να βάζει την επικοινωνιακή του σφραγίδα πάνω σε όλα και πάνω στον κόπο άλλων. Και αυτό θα φανεί μέσα από τις προεκλογικές δράσεις, όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Θα φανεί σε απευθείας διαλόγους που ελπίζουμε να προσέλθει ο κ. Τζιτζικώστας. Ένα είναι το πλέον ασφαλές συμπέρασμα: ότι η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, φωτογραφία και εύκολος εντυπωσιασμός, αλλά έχει ουσία, σχέδιο, προσπάθεια, όραμα και αποτελεσματικότητα» επισήμανε ο κ. Γιαννούλης.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Σχετικά με την «μάχη της ταμπέλας»

 

            Πέρα από την κωμική διάσταση του ζητήματος, η αντιπαράθεση των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την προσπάθεια να στηθεί μια κάλπικη και άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς που συμπλέοντας στις στρατηγικές επιλογές τους, απέμεινε να «μαλώνουν» για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας στις ταμπέλες της Περιφέρειας.

 

Η διατήρηση των σημερινών πινακίδων «Σκόπια», σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητεί τη συμφωνία. Απλά ψαρεύει προεκλογικά στα θολά νερά του εθνικισμού και «δίνει πάσες» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο του Περιφερειάρχη να στήνει δήθεν προεκλογικά «προοδευτικά μέτωπα».

 

             Κοινός παρανομαστής των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη, όπως και των κομμάτων τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σύγκλιση στην ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση των αμερικοναΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή των Δυτ. Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε και σιωπούν εκκωφαντικά στα εν εξελίξει σχέδια για μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

 

            Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει την γνωστή του τακτική δήθεν να «κατακεραυνώνει» την συμφωνία χωρίς να λέει κουβέντα για αυτούς που την έφεραν και την επέβαλαν, δηλαδή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

            Ο κ. Γιαννούλης, όπως άλλωστε έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην προσπάθεια παραπλάνησης ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει, καθώς το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι κύριοι παράγοντες ανασφάλειας, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, που ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

Συμπέρασμα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζιτιζικώστας και Γιαννούλης, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το λαό της. 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments