....

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΛΓΑ

Τζάμπα ασφάλιστρα το 120% ΕΛΓΑ, στην ίδια κλάση όλες οι αποζημιώσεις παγετού


 

Οι ιθύνοντες του ΕΛΓΑ για να είναι καλυμμένοι από νομικές επιπλοκές, προχώρησαν σε τροποποιητική απόφαση που ψηφίστηκε και στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους στάβλους, με την οποία χαρίζεται το +20% που δικαιούνται όσοι παραγωγοί πληρώνουν την υψηλότερη ασφαλιστική κλάση ανακοινώνοντας ότι όλοι θα αποζηµιωθούν στο 100% της αξίας. Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί πήραν την ίδια αποζημίωση που πήραν και όσοι πλήρωσαν λιγότερες εισφορές, μένοντας στο τέλος με την πίκρα της κατάφωρης αδικίας κάτι που με τη σειρά του συσπειρώνει νέο μέτωπο έναντι του οργανισμού ασφαλίσεων.

Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση προκειμένου ή να πιστωθεί στους παραγωγούς το επιπλέον 20% που έδωσαν ή να πληρωθούν επιπλέον την αποζημίωση που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία την οποία συνειδητά επέλεξαν.

Τέλη Ιανουαρίου αποζημιώσεις για φασόλια

Μετρά αντίστροφα, πλέον, ο χρόνος για την καταβολή αποζηµίωσης στους φασολοπαραγωγούς ∆υτικής Μακεδονίας, µε τον Ιανουάριο να είναι µάλλον ο µήνας πληρωµών για τις απώλειες άνω του 80% που κατέγραψαν φέτος σε επίπεδο παραγωγής, λόγω του παρατεταµένου καύσωνα το καλοκαίρι και των βροχοπτώσεων και των παγετών το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει ο Θωµάς Μάνος, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού Καστοριάς, έχει αποφασιστεί από τον ΕΛΓΑ, να δοθεί µια οριζόντια αποζηµίωση, µε βάση το άρθρο 18, παράγραφος 2, του κανονισµού του, η οποία εκτός απροόπτου θα πιστωθεί στους λογαριασµούς των πληγέντων εφάπαξ, σε µια πληρωµή που προγραµµατίζεται για µετά τις 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα, από το υποκατάστηµα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη λένε πως έως τα τέλη ∆εκεµβρίου αναµένεται η έκδοση των τελικών πορισµάτων που θα ανοίξει το δρόµο για τις πληρωµές στο δεύτερο µισό του Ιανουαρίου του 2022.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments