15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και η υπουργός Γεωργίας, Ντεσισλάβα Τάνεβα  συναντήθηκαν με δημάρχους του Παζαρτζίκ, εν μέσω διαμαρτυριών για την απόφαση της σφαγής των χοίρων στην περιοχή.
 


 
Ο Μπορίσοφ μίλησε  με τους δημάρχους της περιοχής και δυσαρεστημένους κατοίκους για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
 
 
Η πανώλη των χοίρων παρουσιάστηκε σε μια μεγάλη έκταση στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα 31 χωριά του δήμου Παζαρτζίκ καθώς και άλλοι 44 οικισμοί στους γύρω δήμους.
 
 
Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων για την απόφαση της ομαδικής σφαγής  των χοίρων σε όλες τις περιοχές.
 
 
 
Νωρίτερα, εκατοντάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Παζαρτζίκ και διαμαρτυρήθηκαν για τη απόφαση σφαγής των εγχώριων χοίρων από ιδιωτικές αυλές.
 
 
Πάνω από 300 αγρότες διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προθεσμίες για την καταβολή αποζημίωσης για κάθε νοικοκυριό που σφάζει εθελοντικά  τα γουρούνια που διατηρεί στην αυλή του. 
 
Οι διαμαρτυρόμενοι επιμένουν στην έρευνα των κτηνιατρικών αρχών για να πουν πως και πότε η πανώλη εισήχθη στη χώρα και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό. Ζήτησαν, μάλιστα, παράταση για τη σφαγή τους μέχρι τον Δεκέμβριο.
 
 
 
 
news.bg
 
 

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments