......

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ APPLE ΚΑΙ SAMSUNG: ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Συλλογικές προσφυγές έχουν κατατεθεί σε βάρος των Apple και Samsung, μετά από τις τελευταίες πληροφορίες για τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας που φέρονται να εκπέμπουν τα κινητά τους τηλέφωνα, θέτοντας ενδεχομένω σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών.

 

Αντιμέτωπες με ομαδικές αγωγές αγωγές βρίσκονται η Apple και η Samsung, με την κατηγορία ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εκθέτουν τους χρήστες σε εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια τις ΗΠΑ, υπόθεση που έχει εγείρει ανησυχίες σε σχέση με τις επιπτώσεις για την υγεία του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το RT, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Chicago Tribune, οι εταιρείες έχουν σε βάρος τους αγωγές που υποστηρίζουν ότι οι εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων (RF) μιας σειράς κινητών τηλεφώνων τους – μεταξύ των οποίων και τα μοντέλα iPhone 8, iPhone X και Galaxy S8 – υπερβαίνουν τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν καθοριστεί.

Όπως τονίζεται, τέτοια επίπεδα ακτινοβολίας αυξάνουν, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο καρκίνου, τις επιπτώσεις για την υγεία του δέρματος, τον κίνδυνο για γενετικές ανωμαλίες, αλλά και για νευρολογικές διαταραχές. Στις δυνάμει συνέπειες περιλαμβάνονται, πάντως, μια σειρά από πρόσθετα προβλήματα υγείας.

Μέχρι στιγμής, καμίας σημαντική οργάνωση για τη δημόσια υγεία δεν έχει συνδέσει αποδεδειγμένα τη χρήση του κινητού τηλεφώνου με σοβαρές παθήσεις. Ωστόσο, μια σειρά από έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την υγείας του ανθρώπου.

ΠΗΓΗ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments