....

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Τ.Ε. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4327/15

Από τον Yπεύθυνο ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η δημοσιοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Σ.τ.Ε. με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης με βάση τις ρυθμίσεις του ν. 4327/15, αναδεικνύει τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει η ανερμάτιστη, ιδεοληπτική και παρωχημένη πολιτική της ηγεσίας του  Υπουργείου Παιδείας. 

Αφού δίχασε  τον εκπαιδευτικό κόσμο και απαξίωσε τα στελέχη εκπαίδευσης, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει τώρα να αντιμετωπίσει  τις δικές της αντιδεοντολογικές και αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης αποδομούνται στην καθημερινή πράξη διαχείρισης των εκπαιδευτικών προβλημάτων και απορρίπτονται από την  Ελληνική Δικαιοσύνη.

Είχαμε τονίσει με ανακοινώσεις μας, από την αρχή, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ότι ο ν.4327/2015 για τις επιλογές στελεχών Δ/ντων Σχολικών Μονάδων και Δ/ ντων Εκπαίδευσης έχει προβλήματα Συνταγματικότητας και Νομιμότητας. Οι προσφυγές των στελεχών εκπαίδευσης στη δικαιοσύνη και η απόφαση της, μας δικαιώνουν.

Το Γ' τμήμα του Σ.τ.Ε. με μείζονα σύνθεση, λόγω σπουδαιότητας του θέματος, αμφισβητεί το σύστημα αξιολόγησης – επιλογής των Διευθυντών  Σχολικών Μονάδων και Διευθυντών Διευθύνσεων, διότι γίνεται χωρίς αιτιολογημένα πρακτικά με μυστική ψηφοφορία και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις αξιολόγησης.

Δέχθηκε ότι, παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της  αξιοκρατίας και της σταδιοδρομίας κάθε πολίτη στις δημόσιες θέσεις, ανάλογα με την προσωπική του αξία και ικανότητα.

Η ιδεοληψία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το  κράτος-λάφυρο, με την καταπάτηση κάθε αξιοκρατίας και με την «αποπομπή» όσων εκπαιδευτικών  επιλέχθηκαν ως στελέχη με το ν.3848/2010, ακυρώθηκε στην πράξη μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών  και τώρα ακυρώνεται και στο αρμόδιο δικαστήριο.

Για μια ακόμη φορά δικαιωνόμαστε, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμόδιοι υπουργοί Παιδείας είναι εκτεθειμένοι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκλωβισμένη μέσα στα αδιέξοδα που εκείνη δημιούργησε. Η δημόσια εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι «πειραματόζωο» στα χέρια «μαθητευόμενων μάγων» και ιδεοληπτικών πολιτικών.

Ελπίζουμε έγκαιρα η κυβέρνηση να προχωρήσει με σοβαρότητα, διάλογο και διαφάνεια στην άρση του αδιεξόδου, που η ίδια δημιούργησε, αποκαλύπτοντας παράλληλα το μύθο του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια». Η ώρα της αλήθειας έφτασε.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments