....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ "ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον Παύλο Μαρινάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μίλησε για «πολιτικές βδέλλες», αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών.

Να τον ενημερώσουμε πως το μόνο "αίμα" που κύλησε από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία προκλήθηκε από την αμέλεια του υπουργού της κυβέρνησης του,- τον οποίο και προστατεύει - πνίγοντας στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων. Πολιτικός καιροσκόπος δεν είναι αυτός που παλεύει για να βρουν δικαιοσύνη οι πολίτες που έχουν βάναυσα πληγωθεί από το κράτος του κ. Μητσοτάκη και που δεν μπορούν να βρουν δικαίωση μέσα στη χώρα τους όπου ισχύουν όλων των τύπων οι ασυλίες.

Με όσα είπε ο κ. Μαρινάκης έδειξε για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στερείται ευθιξίας και κατανόησης και εν τέλει ενσυναίσθησης, όσο κι αν η κυβέρνηση του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με στημένα άρθρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ίδια συνέντευξη προχώρησε σε μια τεράστια "αποκάλυψη"! Σε σχέση με την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων μας και την παράδοση τους στην κ. Ασημακοπούλου (και ποιος ξέρει και που αλλού) είπε ότι ήταν απλά «τρία άτομα που αντάλλασσαν emails"). Αλήθεια κ. Μαρινάκη; Το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει "παραμάγαζο" της το υπουργείο Εσωτερικών είναι μια απλή ανταλλαγή emails μεταξύ τριών γαλάζιων φίλων;

Σ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η "έρευνα" του Μέγαρου Μαξίμου;

Όσο η κυβέρνηση επιχειρεί άρον άρον να υποβαθμίσει το νέο της σκάνδαλο σε βαθμό μπαζώματος, όπως συνηθίζει άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα φροντίζει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών του.

Σε ό,τι αφορά το τσουνάμι αγωγών κατά του δημοσίου που έχουν κάνει δεκάδες απόδημοι μετά τη σκανδαλώδη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν ανησυχεί. Τις αποζημιώσεις δεν θα κληθεί να τις πληρώσει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η κυρία Κεραμέως, αλλά ο ελληνικός λαός».<

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ρωτήθηκε για το αίτημα συγγενών των θυμάτων των Τεμπών να μην ισχύσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ώστε να οδηγηθούν, αν προκύψουν εις βάρος τους κατηγορίες, ενώπιον του φυσικού δικαστή.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Η πρώτη αλλαγή στον νόμο έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην προηγούμενη Βουλή, και οι υπουργοί εξομοιώθηκαν με τους πολίτες σε όλα, και αν αποφασιστεί σχετικά, όποιος υπουργός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά -άρα όχι ο κ. Σπίρτζης, έχει σημασία αυτό- θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

«Είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη, και είναι άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη».

Συνέχισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «Πολάκης, Καμμένος, Γεροβασίλη και συνολικά 11 περιπτώσεις κρύφτηκαν πίσω από το Άρθρο 86 του Συντάγματος και δεν δικάστηκαν. Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατά το δοκούν. Όταν τον έχεις εργαλειοποιήσει 11 φορές, είναι γελοίο να κουνάς το δάχτυλο…».

 


«Δεν υπάρχει συγκάλυψη, η Δικαιοσύνη ερευνά τα πάντα»

Στις αναφορές περί συγκάλυψης από την κυβέρνηση στοιχείων και ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Ποια συγκάλυψη; Η Δικαιοσύνη ερευνά και ερευνά τους πάντες, μηδενός εξαιρουμένου. Σε όλες τις υποθέσεις τα κατηγορητήρια και τα αιτήματα προς τη Βουλή τα κάνει η Δικαιοσύνη. Τα κόμματα ούτε στα πορίσματα (όσα κατέθεσαν) ούτε στις ανακοινώσεις τους δεν έχουν διατυπώσει μια σειρά από κατηγορίες, ώστε να έρθει η κυβέρνηση να απαντήσει και να τις απορρίψει και τότε να πούμε για συγκάλυψη. Υπάρχουν και πονεμένοι άνθρωποι που ακούνε τη λέξη "συγκάλυψη" και, δυστυχώς, οργίζονται».

Συνέχισε λέγοντας: «Τι λένε; Ότι ένας υπουργός που επέσπευσε μια σύμβαση που ήταν έτοιμη κατά 20% πρέπει να πάει κατηγορούμενος; Π.χ. όσοι δεν τέλειωσαν την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου και έκαναν κατατμήσεις πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι από συγγενείς θυμάτων τροχαίων ή ο υπουργός που δεν είχε τελειοποιήσει το 112 όταν έγινε η φωτιά στο Μάτι πρέπει να πάει κατηγορούμενος για αυτό; Δεν υπάρχει καμία διαδικασία που η κυβέρνηση συγκάλυψε κάτι».

«Δεν κάνουμε αντιπαράθεση με κανέναν άνθρωπο που βιώνει τον ανθρώπινο πόνο. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συγκάλυψη κανενός στο δυστύχημα. Οι χρόνοι δε που ακούω, δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων, καθώς είναι πολλά τα θύματα και ανάλογα οι συγγενείς τους, είναι πρωτοφανείς χρόνοι για τη Δικαιοσύνη. Υπήρχαν κι άλλοι συγγενείς και άλλες χαροκαμένες μάνες που φώναζαν ή θρηνούσαν βουβά, που οι υποθέσεις τους δικάστηκαν πέντε χρόνια μετά», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Fake news το μπάζωμα των Τεμπών»

Συνεχίζοντας τις βολές προς την αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Το δυστύχημα των Τεμπών δικάζεται από τη Δικαιοσύνη και όχι από τις δημοσκοπήσεις ή τους παρουσιαστές. Ποιοι είναι υπαίτιοι θα το πει η Δικαιοσύνη. Διακινείται ως θέσφατο το χυδαίο fake news ότι “έγινε μπάζωμα” στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη δικογραφία. Έγιναν απαραίτητες εργασίες μετά από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για να μπορέσουν να σηκωθούν τα βαγόνια, μήπως μπορέσουν να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα».

Όπως συμπλήρωσε, «έχει ασκηθεί δίωξη στον κ. Αγοραστό γιατί έγινε συγκάλυψη στοιχείων και μπάζωμα; Όχι. Δεν διώκεται γιατί έδωσε εντολή να μπαζωθεί η περιοχή, δεν ξέρω αν έχει να κάνει η δίωξή του με τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν ή κάτι άλλο. Πέραν του ότι δεν δόθηκε εντολή άνωθεν, η απόφαση ελήφθη για να συλλεγούν νεκροί ή να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή, καθώς έπρεπε να “σταθούν” οι γερανοί. Αυτοί που αποφασίζουν είναι ανώτεροι δικαστές, ούτε πολιτικοί ούτε δημοσιογράφοι».

 

Σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος της ΝΔ μετά την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν αντιμετώπισαν όλα τα κόμματα με τον ίδιο τρόπο την Εξεταστική Επιτροπή. Η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έκανε ένα πόρισμα 600 σελίδων, με στοιχεία και δεδομένα. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ένα πόρισμα 70 σελίδων, χωρίς διατύπωση συγκεκριμένων κατηγοριών. Όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κατηγορίες δεν διατυπώθηκαν με συγκεκριμένο κατηγορητήριο στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Η κυβέρνηση έδωσε την ευχέρεια στην αντιπολίτευση να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να γίνει. Η κυβέρνηση άλλαξε τη διάταξη για την προθεσμία που ισχύει σχετικά με την παραγραφή αδικημάτων για υπουργούς, και έτσι ενδεικτικά ο κ. Καραμανλής μπορεί να δικαστεί αν προκύψει κάτι εις βάρος του. Η αλήθεια θα λάμψει μέσα από τη Δικαιοσύνη. Μέσα στα 1,3 εκατομμύρια είναι οι υπογραφές ανθρώπων που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα. Μέσα στα αιτήματα των πολιτών είναι και το άρθρο για την ευθύνη των υπουργών, που όμως δεν αναθεωρείται από κάθε Βουλή, πρέπει να είναι αναθεωρητική η Βουλή», ανέφερε.

«Ακροβασία από την Ευρωπαία εισαγγελέα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστεψε τα βέλη του και προς την Ευρωπαία εισαγγελέα, υποστηρίζοντας: «Γίνεται ακροβασία από την Ευρωπαία εισαγγελέα, λέγοντας άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Η Δικαιοσύνη δεν εμποδίζει καμία έρευνα. Η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει “αλλάξτε το Σύνταγμά σας και αλλάξτε και τους νόμους σας”. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό; Να αλλάζει Σύνταγμα και νόμοι επειδή το είπε μια Ευρωπαία εισαγγελέας; Δεν υπάρχει άρση ασυλίας βουλευτών, ευρωβουλευτών και επιτρόπων της ΕΕ; Δεν υπάρχουν παντού ανάλογες διαδικασίες;».

Ακολούθως, υπογράμμισε: «Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώ με την πραγματικότητα και με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όλοι όσοι έχουν αξιώματα κρίνονται… Είναι θέμα να έρχεται κάποιος σε μια τραγική υπόθεση και να κουνάει το δάχτυλο σε μια χώρα, εκμεταλλευόμενος και τον πόνο των ανθρώπων. Είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο και να λες “όλοι στη φυλακή”. Μιλάμε για αντιπολίτευση που δεν τη νοιάζει το κράτος δικαίου όταν έχουμε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης στο Μαξίμου, δεν λένε κουβέντα για άλλες τραγωδίες ή προσπαθούν να κόψουν κονδύλια για την Ελλάδα. Μιλάω για αυτούς που δίπλα σε μια πονεμένη μάνα προσπαθούν να κάνουν καριέρα».

 

 

p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/paylos-marinakis-gia-tempi-politikes-...">Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Πολιτικές «βδέλλες» εκμεταλλεύονται συγγενείς θυμάτων για πολιτικά οφέλη - iefimerida.gr</a></p>

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments