....

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ– ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ- ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ- ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι αγρότες και οι οικογενειάρχες συγκεντρωθήκαμε στις 4/2/2016 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για το ασφαλιστικό.

Αφού ακούσαμε τους ομιλητές, διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση  δεν είναι αξιόπιστη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και καταθέτει νομοσχέδιο που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ενοποιεί τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία, και πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες και τους νέους στην εργασία, καταργεί τις μειωμένες συντάξεις και τιμωρεί τις οικογένειες με πολλά παιδιά. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε  η Κυβέρνηση για την Κοινωνική ασφάλιση  είναι μία βόμβα που δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο και οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση.

Image and video hosting by TinyPic

ΛΕΜΕ όχι στις περικοπές των συντάξεων.

ΛΕΜΕ όχι στην κατάργηση του κράτους Πρόνοιας.

ΛΕΜΕ όχι στην  κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας  ταμεία

-Εξασφάλιση  τώρα της οικονομικής βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού μας συστήματος.

-Κατάργηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και όλων των μορφών ευέλικτης και επισφαλούς απασχόλησης (μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου που στερούν πολύτιμους πόρους από τα ασφαλιστικά μας ταμεία).

-Στήριξη της οικογένειας που είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.

-35 έτη ασφάλισης  για πλήρη σύνταξη  χωρίς όριο ηλικίας.

-Οι αγρότισσες να συνταξιοδοτούνται στα 60 έτη και οι αγρότες στα 62.

 

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ  ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

- Πλήρης σταθερή εργασία για όλους με 35ωρο 5νθήμερο - 7ωρο.

-ΟΧΙ στην διεύρυνση της φτώχειας και των ανισοτήτων.

-Την πραγματική αντιμετώπιση της ανεργίας. Όχι άλλα λόγια και ψεύτικες   υποσχέσεις. Δουλειά και όχι απολύσεις.

-Επίδομα ανεργίας στο 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

-Αναστροφή – ανατροπή της φορολογικής πολιτικής για να μην σηκώνουν  μόνιμα και σταθερά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι τα βάρη της Ελληνικής οικονομίας, την ώρα που οι βιομήχανοι  και οι τραπεζίτες πραγματοποιούν  ιστορικά υπερκέρδη.

- Αύξηση των δαπανών για υγεία –παιδεία – κοινωνική πρόνοια.

-Επάνδρωση του ΙΚΑ και των νοσοκομείων με ιατρικό, νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments