....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ – ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Ένας 48χρονος και ένας 30χρονος προέβησαν σε «δημιουργικές» απάτες σε βάρος των καταστημάτων

Απίστευτες απάτες σε βάρος σούπερ μάρκετ και καταστήματος βρεφικών ειδών έφερε στο φως η αστυνομική έρευνα από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο σχηματίσθηκαν δικογραφίες για περιπτώσεις απάτης.

Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για οκτώ (8) περιπτώσεις απάτης σε βάρος υποκαταστημάτων εταιρείας από τις οποίες προκλήθηκε συνολική ζημία ύψους (746,98) ευρώ, σχημάτισαν σχετική δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 20-07-2019, ο προαναφερόμενος έχοντας πραγματοποιήσει αγορές προϊόντων από υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ της ανωτέρω εταιρείας, μετέβαινε εκ νέου στα υποκατάστηματα και αφού αφαιρούσε από τις προθήκες αυτών όμοια προϊόντα, στη συνέχεια ζητούσε από τα ταμεία επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για την αγορά αυτών, επιδεικνύοντας τη σχετική απόδειξη που είχε εκδοθεί σε παρελθόντα χρόνο, παραδίδοντας όμως προς επιστροφή τα προϊόντα που μόλις είχε αφαιρέσει.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τον Οκτώβριο του 2019, πραγματοποίησε τηλεφωνική παραγγελία παιδικού καροτσιού από κατάστημα βρεφικών ειδών και στη συνέχεια απέστειλε στην επιχείρηση πλαστό έγγραφο εμβάσματος τράπεζας όπου εμφανιζόταν ποσό κατάθεσης, σημαντικά μεγαλύτερο από αυτή της αξίας του καροτσιού αναφέροντας την εκ παραδρομής κατάθεση του μεγαλύτερου ποσού. Με τον τρόπο αυτό, ο 30χρονος έπεισε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην υποτιθέμενη διαφορά.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments