....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΓΩΝΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέο περιστατικό βίαιης αστυνομικής επίθεσης κατά πολιτών, αυτή τη φορά την περασμένη Κυριακή, έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης όπου ένας 58χρονος και ο 28χρονος γιος του παρακολουθούσαν από περίφραξη, μαζί με άλλους φιλάθλους, τον αγώνα στον οποίο έπαιζε ο άλλος γιος της οικογένειας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν έλεγχο για τα περιοριστικά μέτρα του νέου κορονοϊού αλλά ξυλοκόπησαν βάναυσα πατέρα και γιο με αποτέλεσμα ο πρώτος να χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να υποστεί έμφραγμα στο νοσοκομείο της πόλης.

Το 28χρονο θύμα κατήγγειλε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ότι αστυνομικοί χτύπησαν τον πατέρα του, επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, και τον ίδιο σε όλο του το σώμα, στον αυχένα και το πρόσωπο. «15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού» είπε.

 

 

 

Όπως υποστήριξε η σύζυγος του 58χρονου στο κανάλι, ο άνδρας είπε στους αστυνομικούς ότι έχει προβλήματα υγείας, αλλά εκείνοι αδιαφόρησαν και του επιτέθηκαν. «Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του» είπε. Το ίδιο ακούγεται να φωνάζει αυτόπτης μάρτυρας, που τράβηξε το παραπάνω βίντεο και λέει ότι πρέπει να έρθει ασθενοφόρο, επειδή ένας από τα θύματα του ξυλοδαρμού έπεσε στο έδαφος. «Τους συλλάβανε. Τους πήγαν στο τμήμα. Ο σύζυγος μου δεν αισθανόταν καλά» τόνισε η γυναίκα ίδια καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος ζητούσε επανειλημμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς όμως ανταπόκριση. «Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου». «Βλέπουμε μια αγέλη ανθρώπων να επιτίθεται σε δύο πολίτες. Ο ένας, ο 58χρονος δεν μπορούσε να αντιδράσει . Να ορμάνε κατά πάνω τους. Να πέφτουν τουλάχιστον 10 ένα παιδί 28χρονων, να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν» σχολιάζει ο δικηγόρος των καταγγελλόντων, που φέρονται να υπέβαλλαν μήνυση γιατί κινδύνευσε η ζωή του 58χρονου και τραυματίστηκε ο 28χρονος.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments