Ο γιατρός με έδρα το Κολοράντο, Τζον Τόρες, μοιράζεται τα πέντε τρόφιμα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία καθώς ενδέχεται να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπολογίζουν ότι 48 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από τροφιμογενείς ασθένειες κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, στέλνοντας 128.000 στο νοσοκομείο και σκοτώνοντας 3.000. Η τροφική δηλητηρίαση είναι πιο συχνή το καλοκαίρι επειδή τα βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα.
Αλλαντικά
Ο γιατρός συμβουλεύει πως τα σάντουις με αλλαντικά θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο πριν τα καταναλώσουμε, καθώς αν τα αφησουμε για πολύ ώρα εκτός υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν μικρόβια. Επομένως καταναλώστε τα εντός μίας ή δύο ωρών.
Φρέσκες σαλάτες
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Protection διαπίστωσε ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά - ιδιαίτερα το μαρούλι romaine και το iceberg, το σπανάκι και το λάχανο - αποτελούν σημαντική πηγή τροφιμογενών ασθενειών.
Επομένως καλό είναι να φυλάξετε τη σαλάτα σας κλεισμένη καλά σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τη σερβίρετε.
Σχόλια - Facebook Comments