....

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Η ΆΝΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Την απόφαση της να μην διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Κοζάνης ανακοίνωσε η σημερινή επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αννα Νανοπούλου. Η κα Νανοπούλου εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1994 ενώ από το 2000 ήταν επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η κα Νανοπουλου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι υποψήφια με το συνδυασμό του Γιώργου Δακή για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς αυτό πάντως να έχει "κλείσει".

Στην ομιλία της η κα Νανοπούλου επεσήμανε πως "όταν ξεκινήσαμε είχαμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Δεν διαλέξαμε τα εύκολα αν και είχαμε αλλεπάλληλες ευκαιρίες, ούτε την προσωπική ανέλιξη. Δεν παζαρεύαμε τις ιδέες μας και τα οράματα μας γιατί υπάρχει ακόμα ήθος στην πολιτική".

Πρόσθεσε πως "επιλέξαμε να συγκρουστούμε με το κατεστημένο του Δήμου χωρίς συμβιβασμούς γιατί πιστεύαμε πως αυτός ο τόπος αξίζει να δοκιμάσει και μια άλλη τοπική διοίκηση.Η πάραταξη που ίδρυσα κατέκτησε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις μεγάλα ποσοστά και ειδικά το 2006. Τα 46άρια δεν είναι αυτονόητα, αλλά δεν κερδίσαμε  το Δήμο, γιατί παλεύαμε μόνοι, τα λεγόμενα χρίσματα δεν υποστηρίχθηκαν ποτέ αρκούντως από τον κομματικό σχηματισμό, που μας στήριζε. Υπήρχε τοπική διαπλοκή, ενώ υπήρχε πελατοκρατεία, προσλήψεις, εξαρτήσεις κάθε είδους, σπατάλες για δημόσιες σχέσεις.  Ολα αυτά οδηγούσαν σε επανεκλογή. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά οι δυσκολίες δημιούργησαν μια συμπαγή δημοτική παράταξη με ιστορία, αρχές και δράση από ανθρώπους, που το λέει η καρδιά τους".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τελευταία τριετία κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαχείρισης των τραγικών οικονομικών, που στερούν σήμερα 7,5εκ. ευρώ από τον τόπο λόγω συμψηφισμών, για εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ χωρίς προστιθέμενη αξία, για την αποτυχία του εγχειρήματος της ΖΕΠ, για το τραγικό οδικό δίκτου, για τις πλατείες που έμειναν στα χαρτιά, για την κατάσταση των κοιμητηρίων και για το έργο της βιβλιοθήκης, που το χαρακτήρισε ωδή στο τσιμέντο.

http://www.kozani.tv/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments