....

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ : ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΟΝΟΜΑ, Η ΝΕΑ ΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Ζήτημα ωρών, πιθανότατα αύριο το πρωί, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του σχεδιασμού της ομάδας των "11" βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

Απόψε το βράδυ (7-8 μ.μ) θα συνεδριάσουν οι βουλευτές που απαρτίζουν τη νέα ΚΟ (εννέα από τους 6+6 της ομάδας Αχτσιόγλου και οι Ευ. Τσακαλώτος- Π. Πέρκα από την Ομπρέλα) ώστε να επισφραγιστούν οι αποφάσεις που έλαβαν σε πυρετώδεις διεργασίες το Σαββατοκύριακο.

 

Η πληροφόρηση από την υπό συγκρότηση νέα ΚΟ είναι ιδιαίτερα "σφιχτή". Επιθυμούν κατά τις αυριανές ανακοινώσεις να παρουσιάσουν ένα συνολικό πλέγμα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αρχής γενομένης από το όνομα ( ο όρος "Αριστερά" θα βρίσκεται στη μαρκίζα και ενδεχομένως να συνοδεύεται και από προσδιορισμούς πχ "Οικολογική") και την κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση.

Πληροφορίες τις οποίες ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν οι "11", φέρουν υπό τον επικεφαλής της ΚΟ Αλέξη Χαρίτση, θέσεις κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων να αναλαμβάνουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Πιθανώς να είναι "έκπληξη" η θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, θα καλυφθεί από μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο.

 

Οι ανακοινώσεις που δρομολογούνται - εκτός απροόπτου- για αύριο το πρωί, θα περιλαμβάνουν και "δράσεις" της νέας Κ.Ο. Πρεμιέρα της κοινοβουλευτικής μάχης είναι ασφαλώς η συζήτηση και ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

Το στίγμα των έντεκα έχει αρκούντως δοθεί : Η νέα Κ.Ο. ( και αργότερα νέος πολιτικός φορέας εν όψει των ευρωεκλογών) θα επιχειρήσει να δώσει πειστική, ρεαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στην "μονοκρατορία" Κ. Μητσοτάκη:

"Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική

Στο μεταξύ, ασυνήθιστα ( έως τώρα) πυκνό πρόγραμμα "παρεμβάσεων" ακολούθησε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης , ο οποίος επιχειρεί να διασκεδάσει τις ηχηρές εντυπώσεις για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ( και την καθημερινή φυλλοροή στελεχών):

*Χαρακτήρισε "προπαγάνδα" των ΜΜΕ τις ειδήσεις για απανωτές αποχωρήσεις στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνοντας "758 νέες εγγραφές" μέσω του isyriza

* Συναντήθηκε με τον αμερικανό Πρέσβη, Γιώργο Τσούνη ενώ συνέφαγε και με τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά του για συνεργασία

*Συμμετείχε σε σύσκεψη του Τομέα Οικονομικών όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για τα δάνεια, ανακοινώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταψηφίσει καταθέτοντας δική του πρόταση.

*Παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για επιχειρηματικά βραβεία, παρών και ο Ν. Ανδρουλάκης με τα ενσταντανέ να είναι αποκαλυπτικά της απόλυτης απροθυμίας αμφότερων, για συνομιλία.

* Μετά την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη- Σουνακ από τον δεύτερο, λόγω γλυπτών, εμφανίστηκε με ανάρτησή του, να καταδικάζει τη στάση του άγγλου πρωθυπουργού.

Στο εσωτερικό πάντως, παρά την επιχείρηση "εξωστρέφεια", οι συζητήσεις και δημόσια έχουν πυκνώσει, για τον "πήχη" που έχει τεθεί στη νέα ηγεσία: Ο Θ. Θεοχαρόπουλος χθες, δήλωσε δημόσια πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει στις ευρωεκλογές να είναι δεύτερο κόμμα και να συγκρατήσει τουλάχιστον το ποσοστό 17,8%, αλλιώς "υπάρχει πρόβλημα".

Πηγή: Capital.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments